Sport

A legjobb négy között a Pick Szeged: 10 gólos győzelemmel gyűrték maguk alá a Gyöngyöst a kékek

A Pick Szeged 34–24-re legyőzte a Gyöngyöst a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, ezzel a Budakalász és a Telekom Veszprém után harmadik csapatként bejutott a győri négyes döntőbe.

A Bajnokok Ligájában a Flensburg elleni párharcra készülő, a bajnokságban listavezető Pick Szeged megkezdte szereplését a Magyar Kupában is, a Gyöngyöst fogadta a négy közé jutásért. A két csapat tavaly novemberi, szegedi bajnokiján a hazaiak tíz góllal, 36–26-ra, most pedig 34–24-re győztek.

IZGALMAS PILLANATOK, ÉS VALÓSÁGOS GÓLZÁPOR VOLT A MAI MECCSEN

A Nemzeti Sport tudósítása szerint a mostani mérkőzés 12. percében még 5–5 volt az eredmény, utána azonban a Szeged egy 7–1-es szériával 12–6-ra meglépett. A vendégeknek az első félidő utolsó tíz percében sikerült megfékezniük a hazaiakat, a szünetig feljöttek négy találatra (15–11). A második félidőt Imanol Garciandia góljaira alapozva a Szeged egy 5–0-s sorozattal kezdte (20–11). A Konkoly Csabát váltó Sándor Ákos, Kiss Dániel páros időkérését követően a gyöngyösiek rendezték a sorokat, a 42. és a 49. perc között többször is felzárkóztak hat gólra, ám a hajrában a hazaiak ismét megléptek (34–24). Szegedi oldalon a meccsre benevezett mezőnyjátékosok közül Nik Henigman kivételével mindenki lőtt legalább egy gólt. A vendégek bosnyák balátlövőjének, Dino Hamidovicnak pocsék napja volt, a magyar szövetség statisztikái szerint nyolc lövésből csak egy gólt szerzett. A Szeged előtt a Budakalász és a Telekom Veszprém jutott már be a Magyar Kupa áprilisi, győri négyes döntőjébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb