Közélet

Szoros meccs: mindössze 2 százalékpont a különbség a Fidesz és az ellenzék között (Republikon)

Nagyon szoros a verseny a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért között, a különbség hibahatáron belüli – derül ki a Republikon Intézet friss, országos pártpreferencia-kutatásából.

  • A felmérés szerint a teljes népesség körében 41 százalék a Fidesz-KDNP,
  • és 39 százalék az egységes ellenzék támogatottsága.

Mint a Telex idézi, a megelőző hónaphoz képest 1 százalékponttal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, az Egységben Magyarországért bázisa változatlan maradt, ahogyan a bizonytalanok aránya is, utóbbi 16 százalék.

Ugyanez az elmozdulás volt megfigyelhető a biztos pártválasztók körében,

  • itt 49 százalék a Fidesz,
  • és 46 százalék az Egységben Magyarországért támogatottsága.

MINDEN A MOZGÓSÍTÁSON MÚLIK

Mindezek alapján a Republikon Intézet úgy látja, nagyon szorosnak ígérkezik a választási verseny: a választás nagy válószínűséggel az utolsó pillanatban fog eldőlni. Azon múlik a pártszövetségek szereplése, hogy melyik oldal tudja a saját szavazótáborát hatékonyabban mozgósítani, és a bizonytalanokat megszólítani.

JELENLEG KÉT LISTA ÉRI EL A PARLAMENTI KÜSZÖBÖT

Jelenleg két lista éri el a parlamenti küszöböt, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája, azaz a pillanatnyi állás szerint a Mi Hazánk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a napokban a Széchenyi téren promózó, Gattyán György féle MEMO nem jutna be a parlamentbe.

67% LENNE A RÉSZTVÉTEL, HA MOST LENNÉNEK A VÁLASZTÁSOK

Ha most vasárnap lennének a választások, az elmúlt hét alapján a válaszadók 67 százaléka biztosan elmenne, 18 százaléka valószínűleg elmenne, 8 százalék valószínűleg nem menne, 2 százalék biztosan nem voksolna, és további 5 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt a kérdésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb