Közélet

Rendőrt ütött el, majd elmenekült egy embercsempész Szegeden – hajtóvadászat volt szerda reggel

Elütött egy rendőrt, majd elmenekült a helyszínről egy embercsempész Szegeden – írja a Police.hu. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, néhány kilométerre a helyszíntől a sofőr az autóból kiugrott, majd elmenekült. Az olvasói fotóink alapján – bár ez nem része a rendőrségi közleménynek – az eset a Horgosi úton, a PICK Szeged épülete előtt történt.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. március 23-án 4 óra 25 perckor Szeged külterületén akartak ellenőrizni egy magyar honosságú Fiat Ducato típusú kistehergépjárművet.

A jármű sofőrje azonban nem állt meg, az egyik kollégát elütötte. Az elsődleges adatok szerint a járőr nem sérült meg.

Néhány kilométerre a helyszíntől a sofőr az autóból kiugrott, majd elmenekült. A járműben a rendőrök 14 illegális migránst találtak. A csoport tagjai közül négyen török, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A sofőr keresését a rendőrök nagy erőkkel megkezdték, az adatgyűjtés és tanúkutatás mellett nyomkövető kutyákat indítottak és a fellelhető térfigyelő kamerák képeit is elemzik.

A rendőrség fotói a helyszínről:

Szeged365 olvasói fotók, ugyaninnen (köszi, Feri!):

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb