Mindenmás

Újra megtörtént a tragédia: Szeged közelében fulladt a Holt-Tiszába egy férfi

Szerdán este az Atkai Holt-Tiszához riasztották a rendőröket és a mentőket. Mint kiderült, egy ember belefulladt a vízbe – írta szerkesztőségünknek Krisztián nevű olvasónk. Az információt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs osztálya is megerősítette.

A rendőrség tájékoztatása szerint általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják az ügyet. Az Országos Mentőszolgálat Sajtóosztálya kérdésünkre válaszolva közleményben tudatta: a mentők egy idős férfi halálát állapították meg a helyszínen.

KEVÉSBÉ ISMERT A HELYSZÍN, MUTATJUK, HOL VAN

Mivel viszonylag kevésbé ismert helyszín az Atkai Holtág, mutatjuk, hol van: Szegedről a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely felé haladva az algyői Tisza-híd előtt balra, majd az aszfaltozott árvízvédelmi töltésen mintegy 6 km megtétele után balra terül el a holtág déli vége. A patkó alakú holtág 107 hektár kiterjedésű és közel 8 km hosszú. Átlagmélysége 5 méter körülire tehető, de persze vannak ennél sekélyebb és mélyebb szakaszok is. A holtág két ágra oszlik. A főág mintegy 7 km-es szakasza horgászható, és ennek északi végében található az úgynevezett védett, kíméleti terület. A másik ág az úgynevezett Kis-Tisza, gátakkal és zsilippel zárt terület, sekély, a parti állások nagyobb része elhanyagolt, sok a bedőlt fa, vízinövényekkel dúsan benőtt, igazi halbölcső. A két ág szigetet fog közre. Ezen a szigeten található a Hármas kikötő és a kijelőlt bojlis pálya is.

ZÁKÁNYSZÉK MELLETT IS HASONLÓ TRAGÉDIA TÖRTÉNT

Pár nappal ezelőtt Zákányszék mellett történt egy hasonló tragédia: víztározóba esett, és elhunyt egy személy a helyszínen.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb