Mindenmás

Napi pakk: 22 fok, zavartalan napsütés, jótékonysági mozi és startoló Speed Marathon

Izgalmas csütörtöki napnak nézünk elébe Szegeden. Kezdjük is rögtön a jó hírekkel: makacsul kitart a tavasz, így marad a verőfényes napsütés és a 22 fok, sőt, még jótékonysági mozizás is lesz ma Szegeden. Az utakon viszont figyelj nagyon oda, hogy mennyivel száguldasz (nem csak most, hanem mindig), mert bizony elkezdődött a Speed Marathon, vagyis minden traffipax élesítve van Szegeden. Főzd le a jó meleg kávéd, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gábor, Karina, Ella és Gabriella nevű olvasónknak!

HARRY HOUDINI ÉS LARA FLYNN BOYLE

Születésnapokban gazdag a március 24-e. Mindamellett, hogy ma van tuberkulózis elleni küzdelem világnapja még születésnapos sztárokban is bővelkedünk:

  • 148 éve ezen a napon született Harry Houdini mágus és szabaduló művész,
  • 52 éve Lara Flynn Boyle amerikai színésznő, a Twin Peaks, és a Men in black 2. sztárja,
  • valamint 92 éve Steve McQueen, amerikai színész, aki A hét mesterlövész, és a Pokoli torony filmek ikonikus alakja lett.

ZAVARTALANUL NAPSÜTÉSES LESZ A CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön is zavartalan lesz a napsütés Szegeden, de több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik az északi-északnyugati szél. Kora reggel -1 fokra készülhetünk, napközben pedig a csúcshőmérséklet 22 fok körül alakul Szegeden.

MINDEN TRAFFIPAX KÉSZEN ÁLL, MA LESZ A SPEED MARATHON SZEGEDEN

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speed Marathont – végez március 24-én, csütörtökön. Ezen a napon tehát gyakorlatilag az összes traffipax bevetésen lesz Csongrád-Csanád megyében, a mérőhelyek listájának meghatározásakor pedig a lakossági ötleteket, javaslatokat is figyelembe vették.

JÓTÉKONYSÁGI VETÍTÉSSEL ROBBANT A BELVÁROSI MOZI

Jótékonysági vetítéssel segítene az Ukrajnából menekülteken a Belvárosi Mozi Szegeden. Mint közleményükben írják, csütörtökön 18 órától a három Oscar-díjra jelölt Menekülés című díjnyertes animációs dokumentumfilmet vetítik le, a bevétel teljes összegét pedig a Nemzetiségi Szövetségnek továbbítják majd.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb