Kikapcs

Jótékonysági vetítéssel segítene az Ukrajnából menekülteken a Belvárosi Mozi Szegeden

Jótékonysági vetítéssel segítene az Ukrajnából menekülteken a Belvárosi Mozi Szegeden. Mint közleményükben írják, március 24-én, azaz csütörtökön 18 órától a három Oscar-díjra jelölt Menekülés című díjnyertes animációs dokumentumfilmet vetítik le, a bevétel teljes összegét pedig a Nemzetiségi Szövetségnek továbbítják majd.

Mindezek mellett kiemelték, hogy a támogatás összegét a Nemzetiségi Szövetség juttatja majd el a menekülteket segítő karitatív szervezeteknek. Az intézmény szerint az Ukrajnában zajló háború miatt kiemelten aktualitás a Menekülés c. film. Főhőse az Afganisztánból még gyerekként elmenekült Amin, aki jelenleg sikeres egyetemi kutató Dániában és éppen házasságra készül a barátjával. Európába érkezésének igaz történetét azonban még senkinek sem mondta el, saját és családja tragédiáit, traumáit és titkait mélyen eltemette magában. Az Afganisztánból Dániába vezető útról nemcsak azért nem beszél senkinek, mert nincsenek szavai az eseményekre és az érzéseire, hanem mert az őszintesége akár kitoloncolással járhat. Most, a kamera előtt mégis szembenéz a múlttal, hogy aztán valóban elkezdhesse új életét a párja oldalán. A Menekülés személyes és felemelő film az újrakezdésről, ami akkor sem lehetetlen, ha látszólag minden ellenünk dolgozik.

OSCAR-DÍJRA JELÖLT ANIMÁCIÓS DOKUMENTUMFILMRŐL VAN SZÓ

A Sundance Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének nagydíját elnyert dokumentumfilm az elmúlt évek egyik legkülönlegesebb alkotása: animációs dokumentumfilm, amely már számos filmfesztiválon elismerésben részesült, és három, látszólag ellentmondó kategóriában jelölték Oscar-díjra. Egyaránt esélyes legjobb dokumentumfilmként, legjobb animációs filmként és legjobb nemzetközi filmként is.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: LAVA555
'Fel a tetejéhez' gomb