Szegedi Arcok

Nyolc Ukrajnából menekült fiatal érkezett a Szegedi Vízitelepre – tolmácsot keres az MVM Szeged VE

Pénteken délelőtt megérkezett Szegedre az a nyolc fős kajakosokból és kenusokból álló ukrán csoport, amelynek tagjait a Vízitelepen fogadják be – osztotta meg közösségi oldalán a Szegedi Vízisport Egyesület, akik azt is kiemelték, hogy ezért tolmácsot keresnek.

Mint írják, a fiatalok több napos kimerítő utazás után ma reggel léphették át az ukrán-magyar határt és a következő hetekben az MVM Szeged VE biztosít nekik szállást, étkeztetést és edzéslehetőséget.

A SZEGEDIEK AZ ELSŐK KÖZÖTT CSATLAKOZTAK A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ

Az egyesület azt is hozzátette, hogy a több, mint egy hónapja tartó orosz-ukrán háború miatt már 3 millió ukrán menekült el az otthonából külföldre, ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elsőként ajánlotta fel segítségét az Ukrán Kajak-Kenu Szövetségnek, így az elmúlt hetekben már nagyon sok ukrán fiatalt sikerült biztonságban elhelyezni. Több tagszervezet mellett az MVM Szeged Vízisport Egyesület is az elsők között csatlakozott az MKKSZ kezdeményezéséhez. Az egyesületnek volt még egy kérése: a gördülékenyebb kommunikáció reményében orosz vagy ukrán nyelven jól értő “tolmácsot” keresnek. Mint írják, minden segítség jól jön. Erről még több infót itt találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb