Mindenmás

Csatlakozzunk ma a Föld órájához Szegeden is!

Minden év márciusának utolsó szombatján, a Föld óráján világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A kezdeményezés célja, hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Kihívásokkal teli időszakban zajlik most az idei Föld órája. A szóban forgó nemzetközi kezdeményezést azért hívták életre 16 évvel ezelőtt, hogy összehozza az embereket, és közösen tegyünk lépéseket a fenntartható életmód felé. A szimbolikus akció célja mindig is az volt, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjünk el.

Ezekben a nehéz időkben a 2022-es Föld órája újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Hiszen kritikusan fontos, hogy olyan világot teremtsünk magunk körül, ahol az emberek harmóniában élnek egymással és a természettel, ez pedig csak békeidőben lehetséges.

Ezen a napon 20:30 és 21:30 óra között világszerte kikapcsolják a nélkülözhető világítást és az elektromos készülékeket. Tegyünk így mi is!

Mentovics Éva: Az ember és a Föld

Földünk órája ketyeg, egyre ketyeg,
tékozoljuk mégis az értékes perceket,
pazarlón élvezve (mert úgy hisszük, örök),
s ásunk önmagából Földünknek sírgödröt,
kevesellve mindazt, mit jó szándékkal adott,
esőerdők helyén emelünk sírhantot.
Csak a jelen fontos, nem gondolva tovább,
rombolja az ember bolygónyi otthonát,
hisz otthonunk e sokat sínylődő planéta,
mely szolgálja lakóját, ki mohó, kapzsi, léha,
bár tudhatnánk miért van (mindenki jól látja)
embernek és Földnek szüksége egymásra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb