Gasztro

Ragyog a nap, kitört a szezon, de valaki PÚDERT rakott a fagyiba Szegeden

Beindult a szegedi tavasz, ahogy a szép idő megérkezett, úgy telt meg a város sétálgató, sütiző, fagyizó emberekkel. A kérdés már csak egy: vajon mit tehet az, aki egy hűsítő finomsággal lepné meg magát a napsütötte délutánon, mégis laktóz- és gluténérzékeny? Esetleg vega? Nyugi, van rá megoldás, viszont készülj: a Somogyi Fagyizó beleöntött egy nagy adag Púdert a fagyiba…

Ha sétáltál már kéz a kézben a Szegedi Szabadtérire, biztosan találkoztál már a Somogyi utcában működő kézműves fagyizóval. Családi vállalkozásról van szó, Gilinger-Erdélyi Cintia és Gilinger Péter álmából gyorsan kettő lett: az első fagyizó sikere után a Fő fasoron nyitottak egy másikat, az idén azonban még nagyobbat mertek álmodni és megszületett a Púder Café, ami első blikkre Újszeged legcsajosabb kávézója lett.

CSALÁDI FAGYIZÓ, CSAJOS KÁVÉZÓ, EGYMÁS MELLETT

Kávé, macaron és forró csoki illata fogadott bennünket a Fő fasor 105-ben, az újszegedi Somogyi Fagyizó közvetlen szomszédjában. Gilinger-Erdélyi Cintia elmondta, azt szerették volna, ha a törzsvendégeik egy finom fagyi mellett egy minőségi kávét is el tudjanak szürcsölni, mindezt egy nagyon csajos, különleges atmoszférájú környezetben.

LAKTÓZ-, GLUTÉN-, ÉS SZINTE MINDEN-MENTES, DE NYUGI, VEGÁN IS VAN

Mint Cintia mesélte, tavaly rengetegen kérték, hogy legyen minél több laktóz- és gluténmentes fagylaltjaik, hiszen egyre több az allergiás, és a bizonyos összetevőkre érzékeny ember. A dolog egyszerű: náluk innentől kezdve az összes gyümölcsfagylalt laktóz- és gluténmentes, így nyugodt szívvel fogyaszthatja bárki. “Vannak cukormentes és vegán fagylaltjaink is. Tavaly nagyon sokan kérték ezeket is tőlünk, és idén azon vagyunk, hogy minél több ízben elérhetőek legyenek. Fontos, hogy nem csak az a cél, hogy egy fagylaltot cukormentesen készítsünk el, hanem az, hogy ezzel együtt finom is legyen” – emelte ki Cintia, majd hozzátette, hogy valódi gyümölcsből készítik a finomságokat, cukor és hozzáadott adalékanyagok nélkül. Az összes gyümölcsfagylaltjukat, sőt, még az étcsokoládésat is vegán módon készítik el.

Ha még nincs meg, merre mész fagyizni ma, mutatjuk Újszeged legcsajosabb kávézóját, egyben laktóz- és gluténmentes fagyik kínálatát – pillants be velünk a kulisszák mögé:

Elérhetőség:

  • Cím: 6721 Szeged, Somogyi utca 11. / 6726 Szeged, Fő fasor 105.
  • Telefonszám: 06 30 651 7794
  • Nyitvatartás: hétfőtől-vasárnapig, 11:00-18:00 óráig.
  • Facebook: IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb