Kikapcs

Sean Penn ultimátumot adott: az Oscar-díjai bánhatják, ha Zelenszkij nem szólalhat fel a gálán

Sean Penn amerikai színész azt nyilatkozta, hogy az eddigi Oscar-díjait beolvasztja, ha a vasárnap este megrendezésre kerülő Oscar-díj átadó gálán nem szólalhat fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A színész nem régiben Ukrajnában forgatott ám a háború miatt el kellett azt hagynia. Az ultimátumot az eseményt szervező Amerikai Filmakadémiának adta: amennyiben nem teszik lehetővé, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólaljon a gálán, beolvasztja a saját Oscar-díjait.

Penn arra bíztatott minden érintettet (vendégeket és nézőket egyaránt), hogy ha nem hívják meg Zelenszkijt beszélni, akkor tiltakozzanak és bojkottálják az idei Oscar-díjkiosztót. Sean Penn a szervezőkre utalva arról beszélt, „imádkozik, hogy ne legyenek olyan, magukat a nagyobb jó képviselőinek tartó emberek”, akik úgy döntenek, hogy nem fontos most lehetőséget biztosítani az ukrán vezetésnek. A színész dokumentumfilmet forgat a Vice számára az ukrán-orosz konfliktusról. A héten találkozott Volodimir Zelenszkijjel.

Más hírességek is síkra szálltak már azért, hogy Zelenszkij beszélhessen az Oscar-gálán, köztük Amy Schumer. A The New York Post március 25-én arról számolt be, folyamatban vannak tárgyalások erről, de mostanáig ezt az információt nem erősítették meg.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb