Közélet

Elkészült a Vértó környéke: kondipark, kispiac, Oxigén-tér és egy kampánybuliba torkolló átadó

Megújult a szegedi Vértó környéke, a projektben több mint 20 ezer négyzetméternyi területet rendeztek, többek között játszóteret, kispiacot, kutyás ügyességi pályát és egy Oxigén tér névre hallgató, különleges hangulatú részt alakítottak ki. A bruttó 109 millió 269 ezer forintos, 45 milliós állami támogatásból megépített, 120 centi széles futókört még 2020-ban adták át, azóta viszont többek között:

  • épült egy új játszótér, egy homokos röplabdapálya és egy szabad téri fitneszpark,
  • egy kispiac,
  • egy kutyás ügyességi pálya,
  • egy hangulatos kis pihenőpark, ivókúttal és padokkal,
  • és egy akadálymentes, térköves sétány, amely a tó körül halad.

A teljes rehabilitáció 653 millió forintból valósult meg, ami szimpatikus, hogy elültettek 231 fát és 8979 cserjét is. A Garam utca és az Ipoly sor által határolt területen egy Oxigén tér nevű részt alakítottak ki, melynek névadója egy egyedi, oxigén molekulát mintázó, ötszögletű, ötszemélyes hinta.

A választások előtt egy héttel időzített vasárnapi átadót – amelyre a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében ismét elfelejtették meghívni a sajtót – Botka László és a körzet országgyűlési képviselője (egyben az ellenzéki összefogás jelöltje), Szabó Sándor tartotta, illeszkedve a polgármester köre által szervezett, hetek óta tartó, rendre kampánybuliba torkolló családi nap szériába.

A rekortán burkolatú, 120 centi széles, pontosan egy kilométer hosszú futókört egyébként még 2020-ban adták át, ezt az alábbi cikkünkben teszteltük le:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb