Mindenmás

Megmérgezhették Abramovicsot, és az orosz–ukrán tárgyalódelegáció több tagját

Roman Abramovics orosz oligarcha és az ukrán béketárgyalók mérgezésre utaló tüneteket fedeztek fel magukon a hónap elején Kijevben tartott találkozójuk után – írja a Wall Street Journal-re hivatkozva az Index.

Az ukrán fővárosban tartott találkozót követően Abramovicsnál, valamint az ukrán csapat legalább két magas rangú tagjánál az alábbi tünetek jelentkeztek:

  • vörös szem,
  • állandó és fájdalmas könnyezés,
  • bőrgyulladás,
  • viszketés, hámlás a kézen és az arcon.

Egy Abramovicshoz közel álló személy azt mondta, nem világos, hogy ki támadhatta meg a csoportot, de egyesek szerint Moszkva áll a háttérben.

NEHÉZ MEGÁLLAPÍTANI, HOGY MI OKOZHATTA A TÜNETEKET

A portál szerint a delegáció tagjainak állapota azóta már javult, nincsenek életveszélyben. Mint írják, Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt, aki találkozott Abramoviccsal, ez nem érintette. Az esetet vizsgáló nyugati szakértők szerint nehéz megállapítani, hogy a tüneteket vegyi vagy biológiai támadás, esetleg valamilyen elektromágneses sugárzás okozta. “A tárgyalócsapat minden tagja a mai napon normálisan dolgozik” – reagált Mihajlo Podoljak a hírre. Az Unian ukrán hírügynökség szerint az elnöki hivatal vezetője hozzátette, hogy rengeteg a spekuláció és a különféle összeesküvés-elmélet. “Ezért még egyszer megismétlem: a tárgyalócsoportok tagjai ma normál üzemmódban dolgoznak” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb