Sport

Nagy Péter, mint nem kívánatos személy? Reagált a Magyar Súlyemelő Szövetség a szegedi élsportolót ért incidensre

A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke tagadta, hogy ő adott volna utasítást a Soroksár Kupa című nemzetközi verseny szervezőinek arra, hogy vonják vissza Nagy Péter, szegedi súlyemelő díszvendégként történő meghívását az eseményre. A szervezők ugyanis múlt hét csütürtökön, telefonon közölték Péterrel, hogy felsőbb utasításra le kell mondaniuk a szereplését, mert nem kívánatos személy a rendezvényen.

NAGY PÉTER A HÉTVÉGÉN MÁSODJÁRA IS ELNYERTE A MAGYAR BAJNOKI CÍMET

Miközben a hétvégén a 2022-es évi Masters Országos Bajnokságon, Tatabányán Nagy Péter másodjára is elnyerte a magyar bajnoki címet, annak ellenére, hogy megfázásos betegsége miatt a verseny alatt a rosszullét kerülgette, egy igen meglepő és kellemetlen eset történt a szegedi súlyemelővel.

CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTT MÉG AZ ÉRKEZÉS IDŐPONTJÁT PONTOSÍTOTTÁK, DÉLUTÁN PEDIG MÁR VISSZAMONDTÁK PÉTER SZEREPLÉSÉT A SZERVEZŐK

Ahogy Péter elmesélte, még januárban érkezett a felkérés, hogy vendégként vegyen részt a Soroksár Kupán, tartson egy kis élménybeszámolót a gyerekeknek és népszerűsítse a súlyemelést. Péter örömmel elfogadta a felkérést. Csütörtök délelőtt még az érkezés időpontját pontosították, délután kettőkor viszont jött a hidegzuhany. A szervezők telefonon közölték a súlyemelővel, hogy állítólag felsőbb utasításra le kell mondani a szereplését, mert nem kívánatos személy a rendezvényen.

HA VALÓBAN A SZÖVETSÉG ELNÖKE ADTA AZ UTASÍTÁST ARRA, HOGY PÉTER NE VEGYEN RÉSZT A VERSENYEN, AZ A “KATASZTRÓFÁVAL EGYENÉRTÉKŰ”

Péter, aki teljesen értetlenül áll a szituáció előtt, próbálta elérni a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökét, hogy tisztázza a helyzetet, de a múlt héten nem sikerült vele kapcsolatba lépnie. “Ha valaki ilyet kitalál, már az is önmagában egy szörnyű dolog, viszont, ha a Szövetség elnöke mondja azt, hogy az ország ikonikus súlyemelő alakja ne legyen ott egy versenyen, azt gondolom, hogy az a katasztrófával egyenértékű” – közölte Péter.

Fotó: szombathelyihirek.hu

A SPORTBARÁTOK ÉS A MÁS SPORTÁGAK KÉPVISELŐI IS MIND PÉTER MELLETT ÁLLNAK

Péter elmondta, Facebook posztja alatt rengetegen támogatásukról és szolidaritásukról biztosították őt, nagyon sok privát üzenetet is kapott rajongóktól, sportbarátoktól és más területen dolgozó élsportolók is felhívták, megkeresték, akik szintén megdöbbenve állnak a szituáció előtt. Péter elmondta, ez a húzás mind rá nézve, a sportágra, a szövetség elnökére és a szervezőre nézve is elég negatív hatással van. “Nem tudom, mivel érdemeltem azt ki, hogy egy negatív személy legyek a sportágban, mikor mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kapok” – mondta el Péter.

A SZÖVETSÉG ELNÖKE TAGADTA, HOGY ŐK ADTAK VOLNA UTASÍTÁST A SZERVEZŐKNEK PÉTER SZEREPLÉSÉNEK VISSZAMONDÁSÁRA

Telefonos interjúnkat követően hétfő kora délután hívott minket vissza Péter és beszámolt arról, hogy sikerült a Szövetség elnökével beszélnie az esetről. Megnyugtató válasz nem érkezett, ugyanis az elnök tagadta, hogy tőle származott volna az utasítás, illetve Péter elmondása alapján igyekezett kitérő válaszokat adni az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb