Szegedi Arcok

Szakembör rovatunk bemutatja: se ki, se be, avagy a kajakokkal megpakolt vontával lehetetlen közlekedni a Szegedi Vízitelep felújított főbejáratánál

“December elején nagy nagy örömmel kürtöltük világgá, hogy végre valahára újra be lehet menni a Szegedi Vízitelepre a főbejáraton. Nos, gyalogosan, kerékpárral és autóval szinte tökéletesen járható az “új” bejáró azóta is, ugyanakkor vontával és alacsonyabb járművekkel továbbra sem biztosított megfelelő módon” – írja a Szegedi Vízisport Egyesület közösségi oldalán, ahol hozzátették, hogy jelezték az illetékeseknek a problémát, de az elmúlt lassan négy hónapban semmi sem történt.

Indul a szezon a Szegedi Vízisport Egyesületnél a Vízitelepen, ezzel együtt pedig indulnának az autóik is hajókkal megpakolva az edzésekre, a versenyekre, és az edzőtáborokba, de jelen helyzetben ez szinte lehetetlen, pontosabban még veszélyes is lehet. Mint közösségi oldalukon írják, a Pick Aréna építésénél az MVM Szeged VE is segítőkezet nyújtott a beruházónak, hiszen hónapokig munkaterület volt a Szegedi Vízitelep parkolója. A munka elhúzódott, de türelmesek voltak, elsősorban a gyerekek és a szülők, akik több hónapon keresztül csak kerülőúton tudtak eljutni a főépületbe, többször a sárban dagonyázva. A csarnokot építő cég megígérte nekik, hogy miután megépült a Pick Aréna, a Vízitelep parkolóját és a bejárót is rendbe teszi. Mint a közösségi oldalukon írják, a Szegedi Vízitelep bejárója azóta is balesetveszélyes, és a beígért javító munkálatok megkezdésének nyoma sincs jelenleg.

NYOLC UKRAJNÁBÓL MENEKÜLT FIATAL ÉRKEZETT A VÍZITELEPRE

Pénteken délelőtt megérkezett Szegedre az a nyolc fős kajakosokból és kenusokból álló ukrán csoport, amelynek tagjait a Vízitelepen fogadják be – osztotta meg közösségi oldalán a Szegedi Vízisport Egyesület, akik azt is kiemelték, hogy ezért tolmácsot keresnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb