KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: így időztek a szegediek a ragyogó napsütésben a megújult Vértó környékén

Csak úgy pezseg az élet a hétvégén átadott, teljes felújításon átesett Vértónál, hiszen a környék rehabilitációjával számos szabadtéri tevékenységre nyílik lehetősége a szegedieknek. Mai videóriportunkban a Vértó környékét jártuk be, fedezd fel velünk te is Szeged legújabb szabadidős parkját.

ÚJ SZABADTÉRI TEVÉKENYSÉGEKRE NYÍLIK LEHETŐSÉG A VÉRTÓNÁL

2020 óta már birtokba vehették a környékbeliek a modern rekortán burkolatú futókört, ami most kispiaccal, egy hangulatos kis pihenőparkkal, ivókúttal, padokkal és egy tó körüli akadálymentes, térköves sétánnyal bővült. Sőt, új játszótér várja a legkisebbeket, egy homokos röplabdapálya és egy szabadtéri fitneszpark a sportolni vágyókat és egy kutyás ügyességi pálya a négylábú kedvencekkel kikapcsolódó szegedieket. A 653 millió forintból megvalósult beruházás során elültettek 231 fát és 8979 cserjét is a Vértó körül.

TÖBBEN VÁLASZTOTTÁK A HÉTFŐI NAPSÜTÉSBEN A MEGÚJULT VÉRTÓT ÉS KÖRNYÉKÉT

Kameránkkal hétfő délelőtt jártunk kint a helyszínen, ahol jól látható, a szegediek máris birtokba vették az új szabadidős parkot. Futók róják a köröket, a gazdik kutyáikkal együtt fedezik fel a megújult környezetet, miközben a fiatalok és az idősebbek a padokon ülve élvezik a ragyogó hétfői napsütést.

Operatőr és fotó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb