Sport

Lesz miért visszavágni Szegeden: négy góllal kapott ki a Pick a Flensburg otthonában

Nem indult jól az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása a Flensburg otthonában, ahol 14-10 – es félidőt követően 25-21 – re kapott ki a Bánhidi Bence nélkül játszó PICK Szeged a házigazdáktól. Juan Carlos Pastor szerint túl sok volt a hiba, sajnos egyszer sem tudtunk felzárkózni egy gólra a második félidőben.

MINDKÉT EGYÜTTES SOKAT HIBÁZOTT AZ ELEJÉN

Mindkét együttes több hibával kezdett támadásban és védekezésben is, így Mikler Roland védéseivel a Szeged került előnybe, de az első negyedóra végén piros lap miatt elveszítette Bodó Richárdot. A túloldalon Benjamin Buric egyre jobban védett, amire támaszkodva egy brutális, 9-2-es sorozatot hozott a Flensburg. Szünetig ki is tartott az előny, 14-10-re léptek el a németek.

MAJDNEM ÖSSZEJÖTT AZ EGYENLÍTÉS, AZTÁN MÉGSEM

Térfélcsere után a szegediek alaposan belehúztak, a 41. percben már csak egy gól volt a hátrány. A Szeged többször is egyenlíthetett volna, ez azonban elmaradt. A második félidő tele volt hibával, a Flensburg végül egy 3-0-s sorozattal ismét ellépett, és 25-21-re nyert.

PASTOR MESTER: “ÖT TALÁLATTAL KELL NYERNÜNK SZEGEDEN”

“Nem szabad ilyen hibákat elkövetni, mint amit mi ma elkövettünk. Egy biztos, hogy mivel kevés gólt dobtunk, így öt találattal kell nyernünk Szegeden. Jól kezdtük a második félidőt, sajnos egyszer sem tudtunk felzárkózni egy gólra, mindig hibáztunk. Lépésről lépésre kell felépíteni a taktikánkat, sokkal jobban kell játszani támadásban, nem szabad ennyit hibázni. Fontos lesz a védekezés, jobban koncentrálni, precízebben játszanunk” – értékelt a szegediek mestere, Juan Carlos Pastor a találkozót követően a Pickhandball-on.

SG Flensburg-Handewitt–PICK Szeged 25–21 (14–10)
EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Flensburg, FLENS-Aréna, 3000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (dánok).
Flensburg: Buric – Steinhauser 3/1, Mensah Larsen 3, Golla 4, H. Jensen 3, Gottfridsson 2, Wanne 5/1. Csere: Möller (kapus), Johannessen 3, Einarsson 2, Mensing. Vezetőedző: Maik Machulla.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 1, Tönnesen 3, Bombac 3, Gaber, Bodó 2, Frimmel 1. Csere: Alilovic (kapus), Mackovsek 1, Henigman, Rosta 1, Martins 3, Blonz, Sostaric 1, Garciandía 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 3/0

Folytatás szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában, az újonc Kecskemét otthonában. A BL-visszavágót április 7-én (csütörtök) 18.45-kor vívják majd a PICK Arénában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb