Sport

Pick Szeged: ma este háború, már Flensburgban van a csapat (roadmovie a cikkben)

Szerdán 20.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a német SG Flensburg Handewitt otthonában lép pályára a PICK Szeged. Az alábbi cikkünkben már a ma esti összecsapásra hangolunk, a csapat által készített roadmovie-val, illetve a Pickhandball által gyűjtött érdekességekkel. Hajrá Kékek, veletek vagyunk!

„Jönnek a K.O. meccsek!” – ezt a csapat másodedzője, Marko Krivokapics nyilatkozta a közelmúltban. Juan Carlos Pastor segítője arra gondolt, hogy immár olyan találkozók várnak ránk, amelyeken csak egy győztes van. Mint a csapat oldala tudósításában írta, már hétfőn este útra keltek. Az éjszakát Budapesten, a reptér melletti szállodában töltötték, majd korán keltek, a Liszt Ferenc reptérről Zürichbe utaztak, majd onnan Hamburgba repültek. Az utolsó etap buszos út volt, a német kikötővárosból két órás út várt tegnap a Kékekre. Este már egy edzésen is részt vettek, sőt, még délelőtt is lesz egy átmozgató foglalkozás.

Pár érdekesség, a Pickhandball gyűjtésében:

  • A 231. Bajnokok Ligája-fellépés következik. A Flensburg ellen eddig nyolcszor mérkőztek, a mérleg: 1 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség. Nem igazán kedvező a mutató, de az utolsó németországi meccsen csak komoly küzdelem után tudta legyőzni őket az egyszeres BL-győztes, akkor 26-24-ra nyert. Itthon elmaradt a meccs, így az EHF 10-0-s német győzelemmel rögzítette a találkozót.
  • Jól hangoltak, 42-23-ra nyert a PICK Szeged a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen, továbbra is veretlenül vezetik az NB I-et. A Flensburg is győzelemmel hangolt, a Melsungen otthonában 32-26-ra nyert. A Bundesligában jelenleg csak a negyedik helyen állnak.
  • A BL-csoportjukban sem remekeltek, csak a hatodik helyen jutottak tovább. Ebből viszont nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert a Flensburg az Flensburg, amely az otthonában félelmetes.
  • A szegedi keretet 15 fő alkotja. Bánhidi Bence és Luka Stepancic sérülés miatt nem játszik, nem tartott a csapattal, szerencsére a többiek rendben vannak, Nik Henigman is rendbe jött.

A meccset élőben adja a Sport 1, az eredményt pedig leggyorsabban a Szeged365.hu-n fogod megtalálni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb