Sport

Napi büszkeség, döntőbe jutottak a szegediek: a Falco után az Alba Fehérvárt is legyőzte a Szedeák

A negyeddöntőben a címvédő Falcót legyőző Naturtex-SZTE-Szedeák a négy között parádés hajrával az Alba Fehérvár ellen is nyert, így bejutott a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjébe – írja az m4sport.hu.

Így zajlott a mérkőzés: a Vojvoda Dávid lendületes és ponterős játékéra építve a Fehérvár ragadta magához a kezdeményezést, a Szeged azonban gyorsan magára talált, és onnantól kezdve kiegyenlített volt az összecsapás. A negyedik negyedet ötpontos előnnyel kezdte az Alba, amely hat és fél perccel a vége előtt kialakította a találkozó legnagyobb különbségét, amikor 11 ponttal vezetett (51–62). A Szeged viszont ismét rendezte sorait, és bő három perc alatt fordított. A fehérváriak játéka teljesen szétesett, miközben a szegedieknek minden bejött, így a negyedik negyed utolsó hat percét 25–5-re nyerték, és a végjátékra nem is maradt izgalom, így 77–67 lett a vége. A szegedieknél Justin Alston 21, Tayler Persons 16, míg Keandre Cook 15 ponttal zárt, a fehérváriaktól Vojvoda 15 pontig jutott.

LEGUTÓBB A FALCÓT BÚCSÚZTATTA A SZEGEDI CSAPAT

A Szedeák csütörtökön a negyeddöntőben a kupasorozat legutóbbi aranyérmesét, valamint a bajnokságban alapszakaszgyőztes Falcót búcsúztatta. Ellenfele a szombati fináléban a Szolnok vagy a Kecskemét lesz.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb