Mindenmás

Kutyaharapás, pozitív koronavírusteszt, újraélesztés – szürreális történetek voltak ma a szavazóhelyiségeknél

A Nemzeti Választási Iroda a választási információk mellett időről időre közli, milyen rendkívüli események történtek a különböző szavazókörökben. Volt, hogy egy választópolgár összeesett, míg máshol vérző kéz és pozitív koronavírusteszt okozott fennakadást

MEGHARAPTA A KUTYA, DE ELMENT SZAVAZNI

Mint írják, a névjegyzék aláírását követően és a szavazólapok átvétele után erősen elkezdett vérezni egy választópolgár jobb keze Győr-Moson-Sopron megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületében. A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő információk alapján a választópolgár már eleve a kórházból érkezett a szavazóhelyiségbe, egészségügyi ellátásra azért volt szüksége, mert megharapta egy kutya. Mivel vérző keze miatt szavazni nem tudott, ismét elment a kórházba, ahol a kezét újból lekezelték, majd a szavazáshoz is visszatérhetett. Az összevérzett helyiséget kitakarították, fertőtlenítették.

FELÜTÖTTE A FEJÉT A KORONAVÍRUS A SZAVAZÓHELYISÉGBEN

Szintén a Nemzeti Választási Iroda honlapján számoltak be arról a rendkívüli eseményről, hogy Tolna megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében a szavazatszámláló bizottság egyik tagja rosszul lett, szédült, erősen verejtékezett. A szavazást rögtön felfüggesztették, és értesítették a mentőket. A szavazatszámlálót tesztelték koronavírusra, és az eredmény pozitív lett, így az érintett a mentősökkel együtt elhagyta a szavazóhelyiséget. A szavazóhelyiségben teljes fertőtlenítés, szellőztetés történt, majd a szavazást 13 óra 20-kor folytatták.

SORBAN ÁLLÁS KÖZBEN ESETT ÖSSZE, ÚJRAÉLESZTETTÉK

Nagykanizsán sorban állás közben esett össze egy idős férfi; a katasztrófavédelem munkatársai és a mentők a helyszínen újraélesztették, később pedig kórházba szállították. A szavazóhelyiségben tartózkodott egy orvos is, aki azonnal megtette a szükséges lépéseket. Az eset miatt a szavazást átmenetileg felfüggesztették, a választópolgárok kint várakoztak.

ÖT ADAG HÚS JÁRT MAKÓN, A JÓ HELYRE HELYEZETT X-ÉRT

Bár nem az NVI hozta le, mégis a sorba illik a Szeged melletti történet: öt adag hús járt Makón a megfelő helyre behúzott X-ért a Tiszta szavazás nevű szervezet önkéntesei szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb