Közélet

Öt adag hús járt Makón a megfelelő helyre behúzott X-ért a Tiszta szavazás önkéntesei szerint

Öt adag hús járt Makón a megfelő helyre behúzott X-ért a Tiszta szavazás nevű szervezet önkéntesei szerint – számolt be a hírről a 24.hu.

Mint írták, Makón kora reggeltől 2-3 gyanús autó órákon keresztül visszatérően megállt a Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt. Az autóból kiszálló emberek, miután leadták voksaikat, visszaszálltak a járműbe, amely a szavazókörökhöz közeli Bethlen utcai telekre szállította őket.

A helyi szavazók elmondása alapján, azért szállították oda az embereket, mert a megfelelő szavazatért öt adag húst kaptak a disznóvágásból visszamaradt készletekből. A Tiszta szavazás önkéntesei elmentek az említett telekre, ahol nagy sütés-főzés szemtanúi voltak, ám őket arra hivatkozva, hogy nem nyilvános rendezvényről van szó, nem engedték be.

A TASZ választási jogi szakértője a 24.hu-nak elmondta, hogy a választási törvény szerint nem csupán az tekinthető büntetendő cselekedetnek, ha pénzért vásárolják meg az állampolgárok szavazatait, hanem az is, ha bármilyen anyagi ellenszolgáltatást, akár élelmiszert ajánlanak cserébe.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb