Közélet

Hivatalosan is befejeződött a 2022-es országgyűlési választás (frissítve)

Vasárnap este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben kialakított 10 243 szavazókörben az országgyűlési választáson és a népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják a voksukat.

Vasárnap este hét órakor véget ért Magyarország történetének kilencedik szabad országgyűlési választása. A szavazás napján komolyabb rendbontásról, visszaélésről nem érkezett hír. A választásra jogosultak 62,92 százaléka, 4 840 928 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

DÉLUTÁN 17 ÓRAKOR 62,92 SZÁZALÉKOS VOLT A RÉSZVÉTELI ARÁNY

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a szavazásra jogosultak 62,92 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. Szegeden eddig 78 386-an döntöttek úgy, hogy elmennek szavazni, ami 61,96 százalékos részvételi arányt jelent.

FRISSÍTVE (19:45): MINDEN SZAVAZÓHELYISÉGBEN LEZÁRTÁK A SZAVAZÁST

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján. A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat – mondta. Hozzátette: azzal számolnak, hogy várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok. Nagy Attila felhívta a figyelmet arra: a vasárnapi adatközlések előzetes eredménynek minősülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb