Közélet

Orbán Viktor szerint a háború és a béke a választás tétje, MZP egymilliót ajánlott, ha valaki stiklit lát

A háború és a béke a választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MTI-nek vasárnap reggel, miután némi hósöprést követően leadta szavazatát Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában. Közben riválisa ismét előrántotta a kampány során párszor már ellőtt egymilliós kártyát, mint élő videójában mondta, díjat ajánl fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le bizonyítékokkal.

ORBÁN VIKTOR: HÓSÖPRÉS, VOKSOLÁS ÉS VILLÁMINTERJÚ

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval együtt szavazott a budapesti 18. választókerület 53. szavazókörében, a Zugligeti úti iskolában vasárnap reggel, nem sokkal előtte pedig egy havat seprős fotót posztolt ki, melyben a következőt írta: “söpörjük le őket.”

A háború és a béke a választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MTI-nek vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában. A kormányfő, a Fidesz elnöke – aki feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe reggel 8 óra után – kérdésre válaszolva az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy fogalmazott: attól tart, hogy ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni. Hozzátette: a háború itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, amiből ki kell maradni.

Hangsúlyozta: meggyőződése, hogy ellenfeleik ennek súlyosságát és komolyságát nem érzik át és olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba. Ez tragikus lenne Magyarország számára – jelentette ki, hozzátéve, azért indultak a választáson, hogy ezt megakadályozzák.

MÁRKI-ZAY KORMÁNYVÁLTÓ SZÉP JÓ REGGELT KÍVÁNT

“Kormányváltó szép jó reggelt kívánok” – kezdte Márki-Zay Péter, aki mint mondta, még nem volt szavazni, az ellenzék jelöltje közölte, ő most először szentmisére megy. A politikus egy élő videóban arról beszélt, egymillió forintos díjat ajánlanak fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le bizonyítékokkal.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt ígérte, délelőtt 10-kor ejti meg a voksolást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb