Mindenmás

“Azonnal a helyszínre siettünk, de már nem engedték, hogy elbúcsúzzunk tőle” – Megszólalt a mindszenti vonatbaleset egyik áldozatának testvére

Öt halálos áldozatot követelő vonatbaleset történt kedden kora reggel Mindszentnél. A baleset szenvedő platós kocsiban összesen heten utaztak, ebből ketten – köztük a sofőr egyik sógora – a csodával határos módon túlélték, hogy a vasúti átjáróban egy vonat letarolta őket – írja a Blikk a kora reggeli tragédiáról, akinek az egyik áldozat testvére nyilatkozott.

A Blikk stábja még délelőtt járt a helyszínen, Mindszenten megtalálták azt a fiatal nőt, aki a férjét, Zsoltot, az egyik testvérét, valamint az édesapját, Jánost is elveszítette, de fájdalmában érthetően sem ő, sem az édesanyja nem akartak beszélni a történtekről. Végül K. Márk, az egyik áldozat testvére nyilatkozott a lapnak, aki elmondta, hogy építőipari munkát végeztek évek óta a baleset szenvedők, és Nagyfára indultak dolgozni korán reggel.

ESÉLYE SEM LEHETETT A TÚLÉLÉSRE

“Én hamarabb elmentem reggel itthonról, előző este beszéltem utoljára a testvéremmel. Az interneten láttam egy képet a balesetről, megismertem az autót, így tudtam meg, mi történt. Mindig a sofőr háta mögött ült István, esélye sem lehetett a túlélésre” – mesélte megtörten a lapnak K. Márk, az egyik áldozat testvére, amjd hozzátette, hogy “a szüleinkkel azonnal a helyszínre siettünk, de már nem engedték, hogy elbúcsúzzunk tőle. Nem mehettünk be a lezárt területre, pedig szerettem volna még utoljára látni őt. Édesanyánknál már kétszer volt az orvos a történtek óta, mindenki teljesen összeomlott a családban” – tette hozzá.

Márk mellett egyébként a Blikknek végül telefonon sikerült utolérnie az egyik túlélő, F. László párját, aki a szegedi kórházban tartózkodott mellette. Gabriella elmondta: párja már magánál van, tud vele kommunikálni, de semmire nem emlékszik a balesetből.

MÉG TART A MŰSZAKI MENTÉS A HELYSZÍNEN

Kedd este fél hét körül kezdték meg a kora reggeli minszenti vonatbaleset helyszínének helyreállítását. Mint megtudtuk, este nyolc óra előtt pár perccel a kiérkező szakembereknek végül sikerült a motorvonatot talpra állítani. Korábban Biber Anett, a MÁV-Volán csoport sajtószóvivője kiemelte, hogy a kisiklott motorvonatot daruval kell a sínekre visszahelyezni. Mint kiderült, erre a MÁV saját műszaki mentő darut küldött a vasúton Szolnokról Mindszentre. A helyszínre kiérkező mentőcsapatnak nem volt egyszerű dolga, hiszen a kisiklott motorvonat 20 tonnát nyomott.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb