Mindenmás

Napi pakk: Tavasz anyó Szeged felé kacsintgat a láthatatlan munka világnapján

A vasárnapi hidegrekord után most aztán tényleg itt az ideje a tavaszi napsütésnek, melyből az elkövetkezendő napokban is egyre többet kapunk majd. Ma a Szomszédok Lenke nénijére emlékezünk és arra, hogy 119 éve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott először aratott győzelmet. Indítsd be a kávéfőzőt, mi pedig a Szeged 365 Napi Pakkot sok érdekes infóval!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

minden kedves Vincének, Irénnek és Teodórának

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a láthatatlan munka világnapja
    Gyakran mondják, hogy a láthatatlan munka csak akkor tűnik fel, ha nincs elvégezve. Ilyen a mosás, a főzés, a takarítás, a számlák befizetése vagy a bevásárlás, ami rutinná válik, ám nincs köszönet érte. A láthatatlan munka napja ezekre a fontos, alulértékelt feladatok elvégzésére hívja fel a figyelmet és mond köszönetet mindazoknak, akik elvégzik.
  • 1900-ban ezen a napon született Spencer Tracy, kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, aki 74 filmben szerepelt 37 év alatt. 9-szer jelölték a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjra, elsőként nyerte el két egymást követő évben a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar díjat. 1937 – Bátor Kapitányok 1938 – A fiúk városa. 1930 és 1967 között 74 filmben szerepelt.
  • 119 éve, hogy a magyar labdarúgó-válogatott először aratott győzelmet.
    A magyar labdarúgó-válogatott második hivatalos mérkőzését játszotta Budapesten, a Millenáris sportpályán. A cseh labdarúgó-válogatott ellen győztek, mely egyben a magyar válogatott első győzelmét is jelentette (2:1). A válogatott történetének első magyar gólját Borbás Gáspár rúgta.
  • 110 esztendeje született Örkény István, Kossuth-díjas író, gyógyszerész, a magyar groteszk próza megteremtője, az Újhold társszerkesztője. Legismertebb könyve az Egyperces novellák című gyűjtemény. Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturg férje.
  • Ma ünnepli 76. születésnapját Bródy János szövegíró, zeneszerző, énekes.
  • 11 esztendeje hunyt el Komlós Juci, a Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas színésznő, a “Szomszédok” teleregény Lenke nénije.
  • 10 éve hunyt el Ferdinand Alexander Porsche, a 911-es tervezője 76 éves korában. Ferdinand Alexander Porsche a cégalapító Ferdinand Porsche unokája volt, a vállalatnál 1958-tól dolgozott. Leghíresebb munkája, a 911-es kupé modell első szériája 1963-ban jelent meg. 1962-től 1972-ig a formatervező osztályt vezette. Ezt követően nem vett részt a sportautógyártó társaság napi működésének irányításában, de a felügyelőbizottságban egészen 2005-ig dolgozott, majd tiszteletbeli tag volt haláláig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb