Kikapcs

Gárdonyi Géza dédunokáját látja vendégül a Somogyi-könyvtár

Hogyan vezetett az út a Hungária szálló híres irodalmi asztalától az „emberszelídítőn” (államfogházon) át az egri remete magányáig? Többek között ez a kérdés is megválaszolásra kerül a könyvtár legújabb kiállításának izgalmas részletei által – olvasható a Somogyi-könyvtár sajtóközleményében, majd hozzátették, hogy Keller Pétert, Gárdonyi Géza dédunokáját látják vendégül Szegeden.

Mint írják, a meghosszabbított, május 4-ig látogatható kiállítás kapcsán április 13-án 16.30-tól egy izgalmas beszélgetést is meghallgathatnak az érdeklődők. A délután folyamán a Somogyi-könyvtár vendégei Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája, valamint Sándor János rendező, színházi szakíró lesznek, akik az író szegedi éveinek fontos mozzanatait igyekeznek feltárni.

SÁNDOR JÁNOS IS TÖBB SZÁLON KÖTŐDIK SZEGEDHEZ

Keller Péter informatív honlapot vezet Gárdonyi Gézáról, amelynek célja, hogy csokorba gyűjtse és rendszerezze a dédapjáról meglévő ismereteket és új információkkal egészítse ki a tudásanyagot. Sándor János kétszeres Jászai Mari-díjas színházi rendező, érdemes művész, színháztörténeti szakíró és egyetemi oktató. Életpályájának több szakasza fűződik Szegedhez, számos színdarabon dolgozott a Szegedi Nemzeti Színház rendezőjeként.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: conducta ventilatie
'Fel a tetejéhez' gomb