Mindenmás

Szürreális: ismét vonatbaleset történt, autó hajtott a sínekre Mélykút és Bácsalmás között csütörtök este

Nem akartuk elhinni, amikor megláttuk az MTI közleményét, de úgy néz ki, ismét vonatbaleset történt, ezúttal a Szegedtől 55 kilométerre lévő Mélykút és Bácsalmás között.  A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Horváth Erika.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

A dolog azért is meglepő, mert szűk 72 órán belül ez már a negyedik vonatbaleset, amely abból adódik, hogy valaki a tilos jelzés ellenére sínekre hajt:

  • kedd hajnalban Mindszentnél történt meg az öt emberéletet követelő tragédia,
  • szerda este Tiszaföldvár és Kunszentmárton között hajtott a szerelvény elé egy nyerges vontató, amelynek sofőrje karcolás nélkül szállt ki a járműből,
  • csütörtök hajnalban viszont újabb tragédia következett, Sárváron egy Lancia Ypsilon hajtott tehervonat elé, a sofőr a helyszínen vesztette életét.

A csütörtök esti baleset során a tilos jelzés ellenére sínekre hajtó autóban hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg, a vonat utasai közül viszont senki nem sérült meg.

MÁVINFORM: A FÉNYSOROMPÓ ISMÉT JÓL MŰKÖDÖTT

A Mávinform ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat elé hajtott egy autó Mélykút és Bácsalmás között. Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Bácsalmás külterületén a Backnang úton történt. Az érintett szakaszon fél pályán halad a közúti forgalom.

ÚJRAINDULT A FORGALOM

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta, hogy befejezték a baleseti helyszínelést, így ismét teljes vonalon közlekedhetnek a vonatok. Késő este helyreállhat a menetrend a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon – írták.

SÖTÉT 72 ÓRA: EZ VOLT A SORBAN NEGYEDIK VONATBALESET

Az előző három balesetről készült cikkeinket, fotógalériákkal és videókkal kiegészítve az alábbiakban találod:

Fotók: 112 Emergency Press, Police.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb