Közélet

Toroczkai László első fokon elvesztette a pert a Facebook ellen, Szegeden volt a tárgyalás

Első fokon elutasította a szegedi bíróság a Mi Hazánk Mozgalom elnökének százmillió forintos keresetét a Facebook ellen, amit azért nyújtott be, mert törölték az oldalát. A politikus az ügyben a végsőkig el fog menni, és jó hírnév megsértése miatt is keresetet indít – nyilatkozta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, listavezetője, egyben Ásotthalom jelenlegi polgármestere.

A politikus kijelentette:

“A Facebook-felhasználók tízezrei kapták meg azt az információt, hogy én egy veszélyes ember vagyok, alatta a definícióval, miszerint terroristák, sorozatgyilkosok, tömeggyilkosok szerepelnek ebben a kategóriában. Mi ez, ha nem a jó hírnevem megsértése? Ha kell, Írországban és az Egyesült Államokban is beperelem a Facebookot jó hírnév megsértése miatt”

– fejtette ki a Blikknek, akiknek a péntek délutáni, Szegeden lezajlott tárgyalását követően nyilatkozott. A tervei szerint még ennél is tovább fog menni, az újonnan alakuló parlamentben is javaslatot téve a Facebook szabályozására. Toroczkai azt is elmondta, óriási mértékben hátráltatta a törlés az egyébként váratlan sikerrel végződött kampányát. “Azoknál a videóknál, amiket Youtube-on teszek közzé, akár 10-szer több embert tudtam volna elérni a Facebookon. Ez óriási veszteség. Kipécéztek engem, aminek nyilván politikai okai vannak” – magyarázta.

Forrás: Blikk, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb