Szegedi Arcok

Világraszóló sikersztori, egy baráti kávézásból – 10 éves az ország No.1 devizaváltó csapata, akik Szegedről indultak

Fontos év az idei az Akcenta CZ életében, Közép-Kelet Európa legnagyobb, egyben Szegeden is képviselettel rendelkező pénzváltási intézménye ugyanis most ünnepli tizedik születésnapját a magyar piacon. A kerek dátum kapcsán Pintér Gabriellával, a vállalat magyarországi kereskedelmi vezetőjével, egyben devizaváltás-szakértőjével beszélgettünk többek között arról,

  • hogyan lesz egy baráti traccspartiból (szó szerint) évtizedes sikersztori,
  • hogy miért éri meg bankolás helyett csakis a devizaváltásra fókuszálni,
  • és arról is, hogy a kétharmad szónak egészen más jelentése van a cseh központú vállalatnál, mint ami elsőre ugrik be 10-ből 9 Szeged365 olvasónak.

Sütött a nap, Gabi bejött egy kávéra, aztán kitaláltuk, hogy irány a Dóm tér egy jó kis Akcenta-sikersztorira. Ez lett belőle:

MI LESZ ABBÓL, HA HÁROM BARÁT LEÜL KÁVÉZNI? SZEGEDI SIKERSZTORI!

“2012-re datálódik az Akcenta magyarországi indulása, hárman összeültünk egy baráti beszélgetésre Szegeden és megtárgyaltuk a víziónkat. Nem tudtuk, mit hoz a jövő, vagy azt, hogy mi lesz 10 év múlva, azonban azt tudtuk, hogy szeretnénk a szegedi kis – és középvállalkozásoknak is megadni azt a fajta bankolási lehetőséget, ami addig csakis Nyugat-Európában állt a cégek rendelkezésére” – mesélte az indulásról Pintér Gabriella. Mint magyarázta, elszántak voltak, a hátuk mögött a cseh anyacég infrastruktúrájával és profizmusával piacépítésbe kezdtek, aminek meg is lett az eredménye,

  • a tizedik születésnapjukra már 6000 (!) ügyfelük lett,
  • ebből 4200 céges,
  • közülük pedig jelenleg 1700 aktív.

A kereskedelmi vezető – aki Szegedről koordinálja az egész országra kiterjedő sales folyamatokat – büszkén újságolta, hogy 32.000 szerződést kötöttek együtt, a hazai csapatuk pedig a fent említett három fős baráti csevely óta 24 fősre duzzadt. “Büszke vagyok a szuper csapatunkra, főleg Katára, Palira, Sacira, Edura és az újdonsült Bálintunkra, rengeteget dolgoznak, egy perc alatt felkapják a telefont, napi 2000 devizaváltást bonyolítunk” – mondta.

HOSSZÚ VOLT AZ ÚT, DE MEGÉRTE: MÁRA NINCS KONKURENCIA, CSAK RENGETEG ÜGYFÉL ÉS EGY PROFI SUPPORT, PRÁGÁBÓL

Nagyon hosszú volt az út, sokat dolgoztunk, mindig hittünk a víziónkban, ami erőt adott a konkurenciával szemben – emlékezett vissza beszélgetőpartnerünk, az utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy igazából mára már nincs, többek között azért is, mert az Akcenta teljesen egyedülálló: csakis a devizaváltásra fókuszálnak, ebben a legprofibbak. “Hihetetlen csapatunk van, a 24 magyarországi kolléga mellett Prágától 100 km-re van a központ, egytől-egyig magyarul beszélő kollégákkal, akik egy perc alatt végzik el a váltásokat, mindezt 2-4-6 Ft-tal olcsóbban, mint bárki más a piacon” – magyarázta.

I THINK THIS IS A BEGINNING OF A BEAUTIFUL FRIENDSHIP: TAVALY A RAIFFEISEN CSOPORTHOZ CSATLAKOZOTT AZ AKCENTA

Mint Pintér Gabriella mesélte, komoly mérföldkő volt az életükben, amikor a nemzetközi vizeken 42.000 ügyféllel bíró cégcsoport – a függetlenség megtartása mellett – a térség vezető vállalati és befektetési bankjához, a Raiffeisenhez csatlakozott, tovább bővítve a vállalkozás kínálatát.

Amit kínálnak, az első ránézésre is jackpot-nak tűnik:

  • díjmentes számlanyitást, 
  • díjmentes számlavezetést 13 devizanemben,
  • az elérhető legjobb árfolyamokat,
  • minőségi szolgáltatást,
  • és a szegedi ügyfeleik nagy kedvencét: díjmentes utalást országok között.

KÉTHARMAD, DE NAGYON NEM ÚGY

A cikk elején feldobtuk a mindig izgalmas kétharmad labdát, azért, hogy most lecsaphassuk. Rossz az, aki rosszra gondol, csupán arról van szó, hogy az Akcenta – nál éves szinten a banki költségek 2/3-át takarítják meg az ügyfeleik számára. Mindezt éves tervezéssel és egy okos megoldással érik el, a teljes központ Prága mellett van, egy helyen, így a saját díjukon is rengeteget tudnak spórolni.

SPÓROLNÁL 2-4-6 FORINTOT DEVIZAVÁLTÁSON? A LEGJOBB HELYEN JÁRSZ!

Ha gyakran váltasz devizát (vagy ritkán, de nagyobb tételben), mindenféleképp próbáld ki az Akcenta-t. Kattints IDE, mutatjuk a további részleteket és természetesen a hazai, szegedi kontaktokat!

Borítókép: Molnár Ákos, Light Factory

Fotók: Szűcs Péter

Videó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Fernald Belcampo scandal
'Fel a tetejéhez' gomb