Szegedi Arcok

Nobel-díjas tudósok és Guinness-rekordkísérlet – óriási laboratóriummá változott az újszegedi Városi Sportcsarnok

Szimultán laboratóriumi gyakorlat, ami egyben rekordkísérlet is: több mint 300 középiskolás kísérletezett a „genetikai ujjlenyomat” meghatározásával a 2022. április 4-7. között megrendezett „Nobel-díjasok és tehetséges diákok XVIII. találkozóján” az újszegedi Városi Sportcsarnokban – írja közleményében az SZTE.

A programot a Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA), a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) együtt, más intézmények, gyógyszercégek támogatásával szervezte meg. A Guinness-rekord kísérlet keretein belül egy alapkutatási módszert, a gélelektroforézist próbálhatta ki a szegedi Sportcsarnok küzdőteréből kialakított óriási „laboratóriumban” több mint 300 középiskolás.

SZINTÉN SZEGEDEN, SZINTÉN EGYETEMI SZERVEZÉSBEN: ÍME A VILÁGHÍRŰ BARBARA OAKLEY ELŐADÁSA, SZEGED365 VIDEÓN

Előadásokat tartott, workshopokon vett részt, interjúkat adott és találkozott a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel Barbara Oakley, akinek a tanulást segítő Learning How to Learn című Coursera kurzusa, a világ legnépszerűbb tananyagainak egyike. Az amerikai mérnök professzor volt az SZTE által szervezett nemzetközi hét sztárkutatója. Programjaira az SZTE Nemzetközi- és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is elkísérték.

Az alábbi cikkünkben a teljes előadását is megtalálod, videós formában, az elejétől a végéig:

Forrás és fotók: SZTE info

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
  2. Visszajelzés: mushroom immunotherapy
'Fel a tetejéhez' gomb