MindenmásSzegedi Arcok

Szeged365 olvasó, Kecskemétről: pár hete őt is kirabolta a Csillag téri trafik-rabló

Március 30-án este 10 előtt kiraboltak egy trafikot a Csillag tér mellett, a Budapesti körút legelején – írtuk meg aznap este, a rendőrség pedig a napokban felhívást, egyben biztonsági kamerás videót tett közzé az eset kapcsán, melyben a szegediek segítségét kérik az elkövető megtalálásához. Az ügyben ma reggel egy újabb fordulat következett be, szerkesztőségünket megkereste egy hölgy, aki abban a trafikban dolgozik, amelyet március 16-án, vagyis két héttel a szegedi előtt kiraboltak Kecskeméten. A neve elhallgatását kérő hölgy szerint miután látta a Szeged365.hu-n közzétett videót, felismerte azt a férfit, akit a kecskeméti eset során szemtől szemben látott. Exkluzív interjú következik vele, közben pedig megmutatjuk mindkét felvételt, kiegészítve cikkünket a két rendőrségi közleménnyel.

HA LEMARADTÁL VOLNA RÓLA: ÍME A KECSKEMÉTI ÉS SZEGEDI RABLÁSOK, ÉS A BIZTONSÁGI KAMERÁS FELVÉTELEK – IDŐRENDI SORRENDBEN

Mindkét rablásban közös az alábbi négy tényező:

  • a célpont egy-egy lottózó (nemzeti dohánybolt) volt,
  • az elkövető mindkét alkalommal férfi volt,
  • a kezében “fegyvernek látszó tárggyal” követelte a bevételt,
  • és eddig egyik eset tettesét sem találták meg a rendőrök.

KECSKEMÉT: 2022.03.16., FEGYVERNEK LÁTSZÓ TÁRGGYAL TÖRTÉNŐ RABLÁS

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 03000/151/2022. bűnügyi számon rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2022. március 16-án 12 óra 55 perckor egy fegyvernek látszó tárggyal kirabolt egy kecskeméti dohányboltot – írja közleményében a rendőrség. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A történtek tisztázása érdekében a rendőrök keresik a képen látható férfit – írják, akkori közleményükhöz a következő kamerafelvételt mellékelték:

SZEGED: 2022.03.30., FEGYVERNEK LÁTSZÓ TÁRGGYAL TÖRTÉNŐ RABLÁS, MÁR MEGINT

A második esetről az olvasóinktól kaptuk az első inputokat, ezt követően futott be a rendőrség hivatalos közleménye. Az utóbbi szerint a férfi 2022. március 30-án, a Budapesti körút 1. szám alatt található dohányboltba 21 óra körül bement, majd egy fegyvernek látszó tárggyal a bevétel átadására szólította fel az eladót.

Az elkövető:

  • fekete sapkát,
  • szürke csősálat,
  • fehér levélmintás sötét pulóvert viselt.
  • Nadrágja térdig fekete, a lábszár résznél fehér, fekete mintás.

A szegedi esetről készült biztonsági kamerás videó:

KECSKEMÉTI TRAFIKBAN DOLGOZÓ HÖLGY, A SZEGED365-NEK: UGYANAZ A FÉRFI VOLT

“Március 16. volt, ebédidő. Ültem a trafikban, ebédeltem, amikor bejött egy srác, pisztollyal, sállal eltakart arccal, plusz pulcsi-melegítő-sportcipő, pont, mint a nálatok látott videón, csak más volt rajta a ruha” – magyarázta a kecskeméti lottózóban dolgozó fiatal hölgy, aki az eset során dolgozott. Mint mondta, a sorsjegyek eltakarták a pisztolyt, nem gondolta volna, hogy rablásról van szó. “Mondtam nem kötelező a maszk” – emlékezett vissza, erre a narancssárga pulcsis férfi közölte, hogy “ugye most tudod, mi fog következni?”

A bevételt egy szatyorba rakatta vele, majd hátra vitte a lottózó raktárába, ahová egy zsugor vizet is betett neki, hogy azért legyen mit innia. A hölgyet a helyiségbe akarta zárni, de mint olvasónk mondta, náluk nincs a kilincs alatt kulcslyuk, így ez nem jött össze. “Előre mentünk, megkerestette velem a bejárati ajtó kulcsát és kérte a pánikgombot. Ekkor kezdtem el igazán félni, mert a hátam mögé került a pisztolyával” – emlékezett vissza.

A beszámoló szerint nem vesztette el a kecskeméti hölgy a lélekjelenlétét: tudta, ha odaadja neki a gombot, elveszíti az utolsó kommunikációs eszközét a külvilággal – a telefonját addigra már elvette tőle a rabló – ezért egy másik kapcsolót, az előző trafikjuk rácsának le – és felengedő gombját adta oda a férfinak.

Az elkövető az ajtót próbálta bezárni – mint a nekünk mesélő alkalmazott mondta, valószínűleg rossz kulcsot adott oda neki, de ezekre a pillanatokra már homályosan emlékezett vissza – amikor be akart menni egy másik vásárló. Mint mondta, ekkor léphetett le a kapucnis támadó, ő pedig meglátott egy közelgő járőrautót, kirohant és segítséget kért.

Mint szombat délelőtti Messenger-interjúnk végén mondta, a jelenleg is a lottózó-trafikban dolgozó hölgy a velünk történő beszélgetéssel párhuzamosan jelezte észrevételét a rendőrségen, akik felvették a jelentést.

MINDKÉT RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖRÖZÉST ADOTT KI

Hogy a két elkövető tényleg ugyanaz-e, még hivatalosan nem dőlt el, valószínűleg akkor fog, ha elfogják az illetőt vagy illetőket. A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei rendőrfőkapitányságok eredeti közleményeit IDE és IDE kattintva találod.

Te is tudsz segíteni, sőt, arra kérünk, ha tudsz valamit a felvételeken látható férfi(ak)ról, értesítsd a rendőrséget:

A rendőrök kérik, hogy aki a képeken látható és a felvételen hallható férfit felismeri, tartózkodás helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon (6721 Szeged, Kossuth L. sgt. 22-24). A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 06-62-562-400-as hívószámán, továbbá a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es számán, illetve a 112-es segélyhívón.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb