Sport

Interjút adott Dragan Vukmir, állítja, nem a pénz miatt hagyta itt a Grosicsot

“Tetszettek a klubvezetés által felvázolt tervek, ezért vágtam bele az új kihívásba” – magyarázta a DVTK honlapjának adott interjúban a Szegedről történt távozás okait Dragan Vukmir, aki csütörtökön, egy nappal a Csákvár ellen megnyert bajnoki után mondott fel váratlanul Szegeden. A tréner arról beszélt, régóta létezett egy “általa részletezni nem kívánt” probléma a klubnál, amely annak ellenére sem oldódott meg, hogy többször jelezte a vezetőségnek, hogy többen érdeklődnek iránta, még az élvonalból is.

A 43 éves tréner az interjúban azt hajtogatta, nem anyagi okok miatt történt meg a még a diósgyőri ultrák által sem felhőtlen örömmel fogadott klubváltás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia közleményében szereplő „visszautasíthatatlan ajánlat” nem a pénzre vonatkozik.

„Amikor leültünk tárgyalni a diósgyőri klubvezetéssel, akkor nem csak a csapatról beszéltünk, hanem elmondták, miért szeretnének velem dolgozni, vonzott ez a fajta megbecsülés. Kifejezetten tetszett, hogy nemcsak rövid, hanem hosszú távú célokkal is rendelkezik a DVTK. Ha valaki azt gondolja, hogy a »visszautasíthatatlan« kifejezés anyagi értelemben értendő, az tévúton jár, mert valóban beszéltünk pénzről, de a tárgyalás legutolsó pontjaként, amikor már minden fontos kérdést tisztáztunk. Végül úgy láttuk, hogy sikeresen tudunk együttműködni, ezért kötöttünk szerződést, és ezért irányítom péntektől a DVTK első csapatát” – magyarázta a szegedi csapatot váratlanul faképnél hagyó edző.

EGYMÁS UTÁN AKADTAK KI A SZEGEDI ÉS DIÓSGYŐRI ULTRÁK

“Vukmir, az elején nem mertünk benned hinni, hiszen annyi csalódás ért minket… De bizonyítottál. Nem csak a csapatnak, Nekünk szurkolóknak is. De a mai nap hatalmasat csalódtunk benned” – reagált az Ultras Szeged közösségi média oldalán. “A Játékosoknak üzenjük, hogy ott leszünk Veletek és együtt harcolunk tovább!” – zárta szűkszavú közleményét a szurkolói klub.

Nem volt elragadtatva a döntéstől Adem Kapic sem: „Megértem, hogy kapott egy vonzó ajánlatot, de ezt a szezont már csak a morális szempontok miatt is illett volna végigcsinálnia Szegeden. Amit elkezdtünk, azt illik befejezni” – fogalmazott Szeged-Csanád Grosics Akadémia sportigazgatója az M4 Sportnak. „Dragan Vukmir az egyéni, saját sikerét választotta, nem a csapatét” – tette hozzá.

A DVTK ultráit is kiborította Vukmir elcsábítása: „Ez patkányság, aminek nincs helye Diósgyőrben” – írták kemény, szókimondó Facebook-bejegyzésükben, melyben az új vezetőedző, Dragan Vukmir kinevezése ellen tiltakoznak, emellett pedig Benczés Miklós sportigazgató távozását követelik.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb