Szegedi Arcok

Éjszakai bevetésen a szegedi vízimentők: Harmadjára is az Ásotthalom melletti mocsárból kellett kimenteni egy menekültet

Amikor megláttuk a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vasárnap reggeli közleményét, azt hittük, véletlenül kiküldték a múltkorit, vagy a múltkori előttit, pedig nem. Szombat este 11 után ismét ki kellett menteni egy férfit az Ásotthalom melletti mocsárból, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányítási Csoportja pedig újra a szegedi vízimentőket riasztotta.

Mint megtudtuk, a bevetés sikerrel járt, az ingoványban elmerült ember túlélte a kalandot, sőt, mint az egyik vízimentőtől vasárnap reggel megtudtuk, az is megtörtént, ami eddig soha:

…először volt olyan, hogy a kimenekített menekült megköszönte, hogy megmentették egy “Thank You” – val.

“Tegnap, 2022.04.09-én 22:56 órakor ismét riasztotta a CSCSMKI Műveletirányítási Csoportja szakszolgálatunkat a már (sajnos) jól ismert helyszínre, Ásotthalomra, életmentéshez. Egy személy elmerült az ingoványban és önerejéből nem volt képes a vizes környezetből kiszabadulni” – írta vasárnap reggel a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, akik a Maros mentőszervezet tagjaként, két (jól összeszokott, már helyismerettel rendelkező) fővel és a könnyű alumínium ROCSO-val a helyszínre vonultak. A rúzsai tűzoltók közreműködésével, a CSCSMKI Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával kimentették a bajbajutott fiatal férfit a vízből. A kihűlt állapotban lévő személyt az OMSZ helyszínre kiérkező munkatársainak adták át.

A mentésben résztvevő egyik munkatárs megkeresésünkre elmondta, hogy a bajba jutott személy megköszönte az kimentését. Nem hivatalosan úgy tudjuk, az illető illegális határátlépő volt, ezt az információt a rendőrség még nem erősítette meg.

Az előző két eset, amelyek ugyanitt történtek, ugyanígy, ugyanazokkal a szereplőkkel:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb