Kikapcs

A hazai és nemzetközi operaszínpadok ünnepelt énekesei lépnek fel hétfő este az Operacsillagok nevű jótékonysági gálaesten a Szegedi Nemzeti Színházban

Operacsillagok címmel a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara április 11-én, este 7 órai kezdettel a Szegedi Nemzeti Színházban jótékonysági gálaelőadást rendez, melyen a karhoz szorosan kötődő, a hazai és nemzetközi operaszínpadokon egyaránt elismert művészek lépnek majd fel. A nagyszabású rendezvényről Seres István Pipuval, az előadás rendezőjével beszélgettünk.

A GÁLAEST RÉSZE AZ SZTE CENTENÁRIUMI ÜNNEPSÉGSOROZATÁNAK

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye a szegedi operaéneklés, valamint e nagy múltú egyetem közötti több generációkra visszanyúló, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban is ismertté és elismertté tett operajátszás iskolájának ünnepe. Szeged, mint a régió operabástyája, olyan kiemelkedő tehetségű növendékeket indított útjára, akik mára a világ színpadjait bejárva öregbítik Alma Materük hírnevét. 

NAGYON SOK KIVÁLÓ MŰVÉSZ ÉNEKHANGJA FELCSENDÜL AZ EST FOLYAMÁN

A kétfelvonásos operagálán a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével és a Liszt Ferenc-díjas Gyüdi Sándor karmester vezényletével számtalan operaénekes fogja elkápráztatni a nézőket. Sajnos a betegség közbeszólt, így Rálik Szilvia, érdemes művész nem tud részt venni a gálán, árulta el Seres István. Jelen lesznek viszont az Állami Operaház kiváló művészei, akik Szegedről indultak el, Kiss András, Kálnay Zsófia, vagy Pataki Bence személyében. Hallhatja a közönség a Szegedi Nemzeti Színház operaénekeseinek, Kónya Krisztának és Andrejcsik Istvánnak az előadását, valamint az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar magánének tanszékének 25 éve regnáló, tanszékvezetője Temesi Mária is elbűvöli hangjával az operaszerető közönséget.

KOMLÓSI ILDIKÓ LESZ AZ EST EGYIK SZTÁRVENDÉGE

Seres István azt is elárulta, két nemzetközi fellépő is színesíti majd a programot, az egyik Zhang Yu Carolyn, aki kínai származású és mára már a Bartók Béla Művészeti Kar magánének oktatója, illetve Hongyu Chen világpolgár, aki Magyarországon és Németországban egyaránt él és járja a világ operaszínpadait. Azt est egyik sztárvendége pedig Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes lesz, aki a világ legnagyobb operaszínpadainak ünnepelt csillagaként érkezik erre az előadásra.

AZ EST BEVÉTELÉVEL AZ UKRAJNAI MENEKÜLTEKET SEGÍTIK

A jótékonysági előadás szomorú apropóját az orosz-ukrán háború adja, ezért a gálaest bevételét az ukrajnai károsultak, menekültek számára kívánja felajánlani az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb