Közélet

Oskola utca-gate: Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpárútja, mégis tócsákkal tarkított akadálypálya lesz eső után

“Gratulálok annak, aki ezt így átvette. A magyar kivitelezés csodája… Lejtős utcában nincs lejtés, a csatornanyílások előtt, és után áll a víz az Oskola utcában” – írja az egyik Szegeden láttam csoporttag arra célozva, hogy egy kiadósabb eső után tócsákkal tarkított lesz Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpárútja Szegeden. Tehát: folytatódik a felújított Oskola utca körüli mizéria, vagyis úgy tűnik, hogy folyamatosan jönnek elő a “bakik” az utca kivitelezését követően.

Áprilisra is jutott egy újabb kellemetlen baki az Oskola utca körül. A Szegeden láttam csoportba vasárnap felkerült egy képgaléria, amin jól látszódik, hogy a frissen kiaszfaltozott kerékpárúton hiába van csatornanyílás kiépítve, a lejtés valahogy kimaradt a kivitelezésnél, így az nem tudja elvezetni a csapadékot. Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpárútja így tócsákkal tarkított akadálypálya lehet az eső után:

Azon, hogy előbukkant még egy baki már meg sem lepődünk, hiszen az elmúlt fél évben többször is terítékre került az utca. Ezt a szakaszt egyébként tavaly november 20-án adták át. Akkor, a forralt borozással egybekötött megnyitón Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester ismertette az új forgalmi rendet, majd figyelmeztetett, hogy az úton nem szabad megszokásból vezetni vagy kerékpározni. 

CHOVANECZ KATA: FÉLKÉSZEN ADTÁK ÁT AZ OSKOLA UTCÁT

Nem sokkal az átadó után Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő fakadt ki, a novemberben tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: “pár napja átadták a félkész, vagy annak sem nevezhető Oskola utcát, csak épp a gyalogosokról feledkeztek meg, akik azóta kénytelenek az autósok, biciklisek és elektromos rollerezők között közlekedni, gyakorlatilag életveszélyben.” Chovanecz Kata szerint sem a környéken élők, sem az utcába ügyet intézni, vásárolni érkezők sem voltak biztonságban.

KÖZMŰVEZETÉKRE ÜLTETTEK FÁKAT?

Az Oskola utca körül még ezek után sem nyugodott meg a légkör. Februárban már arról reppentek fel a hírek, hogy közművezetékre ültethettek fákat az újonnan átadott utcában. Erről részletesen itt írtunk:

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK A STEFÁNIÁN

Mindeközben folytatódnak a megkezdett munkálatok a Stefánián. Március elsejétől az útépítést folytatta a kivitelező vállalat, és a pályaszerkezet cseréjét is folyamatosan végzik. Jelenleg forgalomkorlátozás van a színházi körforgalomnál, valamint a Dózsa György utca és a Kazinczy utca közötti részét is lezárják. A munkálatok várhatóan április közepéig tartanak majd Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb