Sport

Bámulatos első félidőt produkált a Szeged-Csanád GA, kemény küzdelemben veszítettek a Vasas ellen

Újabb rangadót játszott hétfőn a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, ezúttal a labdarúgó NB II 32. fordulójában a listavezető Vasas ellen léptek pályára. Az ellentétes félidők mérkőzésén az első félidőben a szegediek szereztek vezetést, azonban a második játékrészben a Vasas ritmust váltott és három gólt szerezve 3–1-es győzelmet aratott. 

Egy váratlan hétközi edzőváltást követően érkezett a Szeged a fővárosba, hogy megmérkőzzön a listavezető Vasassal. A távozó Dragan Vukmir helyét ideiglenes az Andorka Péter, Bekim Kapic páros vette át a szegedi kispadon, így próbálta azt a győzelmet megszerezni az alföldi gárda, amely azt jelentette volna, hogy a tabellán megelőzik a Vukmirt elcsábító DVTK-t.

BÁMULATOS ELSŐ 25 PERCET PRODUKÁLTAK A SZEGEDIEK

A Nemzeti Sport tudósítása szerint talán a bosszúvágy is fűthette a szegedieket, akik bámulatos első 20-25 percet produkáltak. Horváth Krisztofer már-már szokásosnak mondható találatával a 13. percben szereztek vezetést a szegediek (0–1), és ha négy perccel később Bencze Márk egy kicsivel pontosabban céloz, akkor már kétgólos is lehetett volna az előny, de a kapufa ezúttal a Vasassal volt. A félidő második felében a Vasas átvette az irányítást, de Otigba révén csak kapufáig jutottak a piros-kékek, a szünetre így szegedi előnnyel vonulhattak a felek. 

AZ EGYENLÍTŐ GÓLRA A 58-IK PERCIG KELLETT VÁRNI

A második félidő kezdete után a Vasas rögtön kapuja elé szegezte a Szegedet, az egyenlítő gólra azonban egészen az 58. percig várni kellett, ekkor Silye 22 méteres lövése talált utat a szegedi kapu bal alsó sarkába (1–1). A szegedieknek szinte idejük sem volt feldolgozni az egyenlítő találatot, három perc elteltével Hinora találatával már a Vasasnál volt az előny (2–1). A Vasas a fordítást követően sem állt le, a piros-kékek a 69. percben Otigba fejesével a harmadik találatukat is megszerezték (3–1). A hajrában újabb találat már nem született, a Vasas győzelmével kilenc pontosra növelte előnyét a második helyezett Diósgyőrrel szemben.

LABDARÚGÓ NB II – 32. FORDULÓ

VASAS FC–SZEGED-CSANÁD GA 3–1 (0–1)


Illovszky Rudolf Stadion, 1476 néző. Vezette: Bognár Tamás (Horváth Zoltán, Máyer Gábor)
VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Ilyinbor, Silye – Hinora (Hidi M., 88.), Berecz, Pátkai (Márkvárt, 88.) – Pekár (Zimonyi,a szünetben), Feczesin (Bobál G., 88.), Radó (Cipf, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila


SZEGED: Molnár F. T. – Ódor, Vári, Pejovics, Bitó – Simon Á. (Germán, 72.), Farkas A. – Gajdos (Gréczi M., 79.), Bencze M. (Kóródi, 72.), Csoboth (Dobos Á., 79.) – Horváth K. Megbízott edző: Andorka Péter, Bekim Kapic
Gólszerző: Silye (58.), Hinora (61.), Otigba (69.), ill. Horváth K. (13.)

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb