Sport

Squash Európa-bajnokság: izgalmas pillanatok az egyéni versenyen – a szegedi Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány mesél az eddig elért eredményekről

Szombaton kezdetét vette a 2022-es Squash Európa-bajnokság az U19-es korosztály számára, Eindhoven-ben, Hollandiában, ahol a hétvégén egyénileg mérettették meg magukat a versenyzők. A bajnokságon jelenleg is kint van a válogatottal Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány, a szegedi MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzője, aki telefonon számolt be nekünk az eddig elért eredményeikről.

AZ EGYÉNI VERSENYEN A MAGYAR U19-ES KOROSZTÁLYBÓL HÁRMAN MÉRETTETTÉK MEG MAGUKAT

Az egyéni versenyen a válogatott három játékosa mutatkozhatott be: Chukwu Hannah (Tatabánya), Mannheim Martin (Dunaharaszti) és Sáli Barna (Sopron). Ahogy Kohlrusz Balázstól megtudtuk, a fiúk közül Mannheim Martin három mérkőzést játszott és sajnos mindhárom mérkőzést elvesztette, így az 55. és 58. hely között folytathatja a versenyt. A szövetségi kapitány szerint ennél sokkal több van a játékosban, azonban érthetően hatalmas a nyomás a versenyzőn, hiszen mégiscsak egy Európa – bajnokságról van szó.

A MINDÖSSZE 15 ÉVES SÁLI BARNA SZÉPEN HELYTÁLLT AZ IDŐSEBB JÁTÉKOSOK KÖZÖTT

A mindössze 15 éves Sáli Barna, aki az U19-es mezőnyben idősebb korosztállyal küzd meg a pályán, ennek ellenére nagyon szép eredményt tudhat maga mögött, egyelőre két győzelemmel és két vereséggel végzett a megmérettetéseken, így a 41-48. hely között folytatja a bajnokságot. A szövetségi kapitány szerint fiatalkora ellenére ez nagyon szép teljesítmény, s most számára a tapasztalatszerzés a legfontosabb, pár év múlva pedig már komoly esélyekkel indulhat az egyéni bajnokságokon.

CHUKWU HANNAH NYERT A HÉTFŐ DÉLUTÁNI ELŐDÖNTŐBEN

A MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzője elárulta, Chukwu Hannah eddig minden mérkőzését megnyerte, ami azt jelenti, hogy bekerült a legjobb négy közé. Hétfő délelőtti interjúnk óta ma délután négy órakor lezajlott az elődöntő is, ahol a fiatal versenyző megverte angol ellenfelét, így hatalmas öröm, Hannah kedd délután már biztosan ott lesz a döntőben.

CSÜTÖRTÖKÖN A CSAPATVERSENY KEZDETÉVEL CSATLAKOZIK A VÁLOGATOTTHOZ A SZEGED SQUASH SE VERSENYZŐJE IS

Csütörtökön pedig kezdetét veszi az U19-es csapat Európa – bajnokság, ahol a Szeged Squash SE versenyzője, Szabó Kende is csatlakozik a válogatotthoz, így az elkövetkező napok tartogatnak még a játékosok és a szurkolók számára is nagyon sok izgalmas pillanatot.

Hallgasd meg teljes interjúnkat Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitánnyal, a MyDay Sport- és Szabadidőközpont fallabda edzőjével az egyéni bajnokság eredményeiről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb