Mindenmás

Újabb vonatbaleset, sínekre hajtó autóval, súlyos sérülttel (frissítve)

Sorban a hetedik vonatbaleset történt meg egy hét alatt, a múlt keddi, tragikus mindszenti szerencsétlenség óta. Szerda reggel személyautót sodort el a vonat a 77-es főút 49-es kilométerénél található vasúti átjárónál, Tapolca belterületi szakaszán, a Keszthelyi útnál – tudtuk meg a katasztrófavédelem közleményéből.

A balesethez riasztott badacsonytomaji hivatásos és tapolcai önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy beszorult embert és áramtalanították a gépkocsit. A helyszínre mentőhelikopter is kiérkezett, nem hivatalos információink szerint súlyos sérültje van a balesetnek.

MÁV: A FÉNYSOROMPÓ JÓL MŰKÖDÖTT

Közben írt a Mávinform is, mint közölték, a baleset miatt nem járnak a vonatok Tapolca és Lesencetomaj között. A közlemény szerint az átjáróban a fénysorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg.

A SORS ISMÉTLI ÖNMAGÁT: JANUÁR 1-JÉN SZINTÉN TAPOLCÁN TÖRTÉNT VONATBALESET

A helyszín ugyanez, a kimenetel még szörnyűbb volt: négyen haltak meg 2022. január 1-jén 8 óra 50 perc körül Tapolca közigazgatási területén, egy vasúti átjáróban, amikor egy autó – ugyanúgy, mint most – a vonat elé hajtott. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves lányt életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vittek kórházba.

EZ VOLT A HETEDIK VONATBALESET, SZÉRIÁBAN, A MINDSZENTI ÓTA

Hét nap, hét vonatbaleset az országban, kezdve a tragikus, Mindszenten történt ütközéssel.

A balesetek visszaszorítása érdekében figyelemfelkeltő vasútbiztonsági kampányt indít a MÁV – jelentette be a vállalat elnök-vezérigazgatója hétfőn Budapesten, mint Homolya Róbert elmondta, idén már 16-an haltak meg vasúti átkelőkben, ami hatalmas növekedés, hiszen tavaly egész évben 17-en vesztették életüket. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb