Sport

A szegedi Simon Márkó is megméretteti magát az Ökölvívó Ifjúsági Európa Bajnokságon, Szófiában – interjú a helyszínről a versenyző édesapjával

Csütörtökön megkezdődött az Ökölvívó Ifjúsági Európa Bajnokság a bulgáriai Szófiában, amelyen a magyar válogatott igen népes számban képviselteti magát, összesen tizenhét versenyző utazhatott ki a megmérettetésre, köztük a 17 éves szegedi Deák Fanni és Simon Márkó is. A bajnokságról Márkó édesapjával, Simon Attilával beszélgettünk, aki jelenleg is a helyszínen szurkol fiának.

Simon Márkó, a Szeged Box Club versenyzője 75 kg-os súlycsoportban méretteti meg magát. A fiatal sportolónak ez a második Európa Bajnoksága, amin részt vesz. Márkó már hat éve bokszol, s ahogy édesapja elmondta, jelenleg egy elég harcos kiállású német versenyző ellen fog kiállni.

Simon Attila elmondta, egy jó felkészülésen vannak túl, és Márkó fejben is nagyon ott van, így nagyon bíznak abban, hogy az eredmények is ezt fogják tükrözni. Természetesen a nívós verseny miatt egyfajta drukk van az ifjú versenyzőben, de édesapja véleménye szerint ezt Márkó tudni fogja kezelni a ringben is.

A 17-18-éveseknek kiírt esemény elődöntőit jövő kedden, míg a finálékat a szerdai szünnap után csütörtökön tartják.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb