Mindenmás

Hazánk emberségből jelesre vizsgázott: a Híd Kárpátaljáért Összefogásban érkezett adományok összege meghaladta az egymilliárd forintot

Már 50 napja tart az orosz-ukrán háború. Ez idő alatt egész Magyarország, és Szeged is megmozdult azokért, akik a háború elől menekültek, vagy kénytelenek voltak ott maradni. Az orosz-ukrán háború kitörését követően február végén indított a magyar kormány segélyakciót a kárpátaljai magyarok megsegítésére, Híd Kárpátaljáért mottóval. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő koordinálásával az eddig érkezett adományok összege pedig pénteken átlépte az egymilliárd forintot.

“A Híd Kárpátaljáért Összefogásban érkezett adományok összege meghaladta az egymilliárd forintot. Magyarország emberségből jelesre vizsgázik!” – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő.

SZEGEDEN EZEN A HÉTEN IS GYŰJTÖTTEK

Baba pelenkák, bébi ételek, nassolni valók, játékok, ruhaneműk – az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztálya is gyűjtést szervezett az orosz-ukrán háború, ukrán elszenvedőinek. A csomagok, a Dr. Kereskényi Sándor által vezetett, szegedi Honvéd Téri Református Egyházközösség jóvoltából kerülnek majd a húsvéti ünnepek után a megfelelő helyre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb