Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: mit szólsz az óvodabezáráshoz, az érintett intézményekbe járó gyermekek szüleit kérdeztük

Három óvoda bezárását tervezi a szegedi önkormányzat, így hamarosan a Napsugár, a Mars téri és a Sás utcai óvoda ajtajára is lakat kerülhet. A döntést Bartáné Tóth Mária, az Óvodák Igazgatósága vezetője az óvodapedagógusok hiányával és a csökkenő gyermeklétszámmal indokolta. E heti Szegedi Pletykák rovatunkban az érintett intézményekbe járó gyermekek szüleit kérdeztük arról, mit szólnak az óvodák lehetséges bezárásához.

20 ÓVODAPEDAGÓGUST ÉS 140 GYERMEKET ÉRINT ÖSSZESEN A BEZÁRÁS

Bartáné Tóth Mária megkeresésünkre elmondta, a három intézményben összesen 20 óvodapedagógust és 11 technikai dolgozót, valamint 140 gyermeket érint a bezárás. Ennek egyik oka a pedagógushiány, ahogy a vezető beszámolt róla, jelenleg is 30 óvodapedagógus hiányzik a szegedi ÓVI tagintézményeiből. A másik ok a gyermeklétszám csökkenés. Mint megtudtuk, a 2017/18-as nevelési évtől kezdve 4070 főről 3847 főre csökkent a gyerekek száma ezekben az intézményekben.

A NAPSUGÁR ÓVODÁBA AZ ELMÚLT KÉT ÉVBEN EGY GYERMEK SEM IRATKOZOTT BE

“Az elemzések azt mutatják, hogy ez a három óvoda az, amelynek a gyermeklétszáma az elmúlt 4 évben jelentősen csökkent. Például a Napsugár Óvodában az elmúlt két évben egy gyermek sem, előtte pedig mindössze hárman iratkoztak be. A másik kettő óvoda tekintetében is 10 körüli volt az áprilisi beiratkozók száma” – árulta el Bartáné Tóth Mária.

A három óvoda bezárásáról még nem született végleges döntés, a szegedi közgyűlés április 29-én fogja tárgyalni az ügyet.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ventilatie industriala
'Fel a tetejéhez' gomb