KözéletVideo365

“Te vagy a magyar Trump?” – 50 percen át meccselt a köztévében Márki-Zay

Márki-Zay Péter – bő 10 nappal a választási vereség után – a közmédia vendége volt, csütörtök este 50 percen át faggatta Lánczi Tamás a 48 perc című műsorban. Furcsa beszélgetés volt, valahogy az volt az érzésünk, a vásárhelyi polgármester és az MTVA online igazgatója nem kedvelik egymást… Megnéztük, íme a beszélgetés kivonatos verziója.

“Köszönöm, hogy négy év alatt öt perc jut az ellenzéknek” – mondta még márciusban MZP, amikor először “jutott be” a közmédiába. A választáshoz közeledve három héten keresztül, szerdánként és csütörtökönként biztosított lehetőséget az M1 az ellenzéki pártoknak, hogy öt percben ismertessék programjukat. 

Elsőként Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje állt kamera elé, az akkori 5 perchez képest most pont a tízszerese, 50 jutott neki.

10 PERC NÉMA CSEND ÉS SAKKOZÁS PALIKÁVAL

Az ex-miniszterelnök jelölt poénosan kezdett, feldobta, hogy 10 másodperc néma csenddel ünnepeljék meg, hogy ismét bejutott a köztévébe. Lánczi is laza hangulatban indított, rákérdezve, hogy tényleg több ideje lett – e Márki-Zaynak a családjára, aki erre elmondta, hogy újra sakkozik a kisfiával, Palikával.

KÖZTÉVÉ VS ELLENZÉKI POLITIKUSOK

A kezdeti jópofáskodást követően gyakorlatilag összevitatkozott a két szereplő azon, hogy a köztévé

  • hívta,
  • vagy nem hívta az ellenzéki politikusokat szerepelni mostanában.

A műsorvezető azt mondta, kinyomtatta a megkereséseiket, szerinte legalább három tucatszor keresték fel az összefogás arcait, MZP ezt tagadta.

ÁRULÓK, ÖSSZEFOGÁS, FIDESZ, HORTHY ÉS KÁDÁR

A műsorvezető megpróbálta kideríteni, mit értett MZP az alatt, hogy “árulók” vannak az összefogásban, amire nem érkezett válasz. A politikus szerint nem a belső széthúzás volt a kudarcuk oka, hanem a Fidesz. Valahol itt kezdődött el egy furcsa, feszült, egymás szavába vágós rész az interjúban, melynek során Márki-Zay Péter újra meg újra azt mondta, hogy nem sikerült leváltani Magyarország ezer éves történelmének legkorruptabb kormányát. Ismét előkerült a kampány során visszatérő motívum Románia és a Kádár – korszak, sőt, még Horthy Miklós is:

  • Horthy alatt nagyot fejlődött a kultúra,
  • Kádár idején mi voltunk a legvidámabb barakk,
  • ma pedig Románia is gyorsabban fejlődik, mint Magyarország, mondta Hódmezővásárhely polgármestere.

TE VAGY A MAGYAR TRUMP?

Lánczi a lendületes interjú közepette megkérdezte, hogy MZP magát tartja-e a magyar Donald Trumpnak. A műsorvezető, mint kifejtette, párhuzamot abban látja, hogy mindkét karakter kívülről érkezett a politikába. A politikus erre azt felelte, nem, mert ő tiszteli a nőket és az anyákat.

KIFORGATOTT SZAVAK, OROSZ GÁZ, FEGYVEREK UKRAJNÁNAK ÉS EGY KIS BLIKK

A szomszéd polgármester arról is beszélt, hogy a kampány során kiforgatták a szavait, mint mondta, szomorúvá teszi, hogy bármikor is menjen vidékre, szinte mindig a szemére hányja valaki, hogy el akarja venni a minimálbért és Ukrajnába akarja küldeni a gyerekét, pedig szerinte soha nem mondott ilyet.

Itt egy kicsit a feje tetejére állt a sztori, MZP arról beszélt, hogy a Fidesz elzárná az orosz gázt és arról, hogy a kormány fegyvert szállít Ukrajnába. Ennél a résznél jött egy az interjú legkarcosabb trollkodása, melyben a műsorvezető arra utalt, hogy a volt miniszterelnök-jelölt a Blikkből tájékozódott a beszélgetés előtt (ez a jelenet azóta a TikTok-on is elég nagyot ment):

@disobey47

Márki-Zay Péter első szereplése alkalmából hatalmasat égett a köztévében – Kiderült, hogy a Blikkből tájékozódik a bukott miniszterelnök-jelölt

♬ eredeti hang – Thomas Johnson

A teljes beszélgetést itt tudod visszanézni, elég lendületes lett:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: vapori de ulei
'Fel a tetejéhez' gomb