Mindenmás

Bombariadó van a Szeged Plázában, valamint több budapesti és vidéki bevásárlóközpontban is (frissítve)

“Bombariadó van a Szeged Plázában” – értesítette szerkesztőségünket kedden délután negyed hat körül Anita nevű olvasónk, amit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősített.

Mint mondták, a rendőrség kivonult a helyszínre és kiürítették az épületet, hogy megkezdjék annak átvizsgálását.

FRISSÍTVE (17:29): TÖBB TELEPÜLÉSEN IS BOMBARIADÓ VAN

Bombariadó van az Arena Mallban, kiküldtek mindenkit, és a rendőrök is megérkeztek – írja kedden délután a 444.hu. Azóta kiderült, hogy bombariadó miatt zárták le:

  • a Pláza környékét Kaposváron és Miskolcon,
  • illetve Debrecenben is több helyszínre érkeztek ki a rendőrök,
  • de a Győr Plázában is bombariadó van,
  • valamint a Mammutban, és a MOM Park bevásárló- és irodaközpontban is Budapesten.

A portál szerint úgy tudni, hogy e-mailben érkezett a fenyegetés.

FRISSÍTVE (17:55): A BOMBAKUTATÓK A HELYSZÍNEKEN VANNAK

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya az Index megkeresésére azt írta: „az országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.”

FRISSÍTVE (18:18): SZERBIÁBAN IS HASONLÓ A HELYZET

Úgy tűnik, nem vagyunk egyedül a problémával, a Szabad Magyar Szó arról ír, hogy hétfőn több szerbiai bevásárlóközpont villámposta címére is olyan e-mail érkezett, miszerint az épületben robbanószerkezetet rejtettek el, a levelek egy a Protonmail szolgálatónál regisztrált címről érkeztek. Mindhárom belgrádi (Rajićeva, Merkator és Galerija), valamint a niši Delta Planet bevásárlóközpont is ugyanarról az e-mailcímről kapta a bombáról szóló bejelentést.

A szakértők, miután átvizsgálták az épületeket, megállapították, hogy valamennyi bombariadó hamisnak bizonyult.

FRISSÍTVE (19:08): AZ SZKT DEÁK FERENC UTCAI SZÉKHÁZÁBAN IS BOMBARIADÓ VAN

“Le van zárva az Oroszlán és a Deák sarka” – kaptuk az üzenetet több Szeged365 olvasótól, szinte párhuzamosan a Szeged Plaza-ban történt bombariadóval kapcsolatos hírekkel. Rákérdeztünk a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeleténél, mint megtudtuk, az SZKT-nál is bombariadó volt ma délután.

FRISSÍTVE (19:16) VÉGET ÉRT A BOMBARIADÓ, A SZEGED PLAZA ÚJRA NYITVA VAN

A Szeged Plaza Facebook oldalán közzétett információi szerint a bombariadó és az azt követő rendőrségi vizsgálat véget ért, a bevásárlóközpont újra nyitva van.

ÁPRILIS 8-ÁN VOLT LEGUTÓBB BOMBARIADÓ SZEGEDEN

Április nyolcadikán, pénteken kettő óra után nem sokkal megszólaltak a szirénák az egyik szegedi bevásárlóközpontban, bombariadó van – írta Kata nevű olvasónk a helyszínről tájékoztatva szerkesztőségünket, amit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősített.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consulting Company
'Fel a tetejéhez' gomb