Sport

Szerdán startol a 2022-es Úszó Országos Bajnokság: hatan indulnak Szegedről

Holnap startol a 2022-es országos bajnokság, a debreceni viadalon egyéniben és váltóban is éremesélyes a Haász SZUE. Három válogatott szegedi úszó: Olasz Anna, Pádár Nikolett, és Farkas Tamás is a törökországi edzőtáborban készült fel a megmérettetésre Gellért Gábor irányításával – írja a Szegedi Úszó Egylet sajtóközleményében.

Kiemelték, hogy a tanulmányait az SZTE-n folytató, Kiskunhalasról érkezett Varga Kata is ott lesz a hatfős szegedi csapatban, ahogy az Egyesült Államokból néhány napja hazatérő Fábián Fanni, és a nyílt vízi Európa-kupa nyitányán bronzérmet szerző Vas Luca is. “A török edzőtábor remekül sikerült, Olasz Anna kezdi visszanyerni olimpiai formáját, Pádár Nikolett eddigi legjobb teljesítményét nyújtja a tréningeken, Farkas Tamás sokat fejlődött a tavalyi időkhöz képest. A Szegeden készülő úszók teljesítményét is dicséret illeti” – számolt be Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője, akinek munkáját pár napja Héraklész-díjjal ismerték el.

A VÁLTÓKBAN NEHEZEBB DOLGA LESZ A SZEGEDIEKNEK

A tavalyi ob-n a női gyorsváltó magyar bajnok lett 4×200 méteren, 4×100 méteren pedig ezüstérmes, míg egyéniben 200, 400, 800 és 1500 méter gyorson is szegedi úszó szerezte meg a bronz medált. Komoly eredménysor volt, amelynek megismétlése bravúr lenne. “A váltókban nehezebb dolgunk lesz, ugyanis a Ferencváros, a Vasas és az Újpest is erősödött az átigazolási szezonban, utóbbi rivális legyőzhetetlennek tűnik, és még a Győr is ott van a favoritok között. Várhatóan velünk együtt öt egyesület harcol majd az ob-érmekért, nüanszok dönthetnek a dobogós helyezésekről. Pádár Nikolett 100 és 200 méter gyorson éremesélyesként indul. Fábián Fanni formáját egyelőre nehéz megítélni, csak pár edzése volt Szegeden, de biztató, hogy az amerikai egyetemi bajnokságon egyéni döntőket úszott. Olasz Anna, Vas Luca és Varga Kata is megközelítheti egyéni csúcsait, meglátjuk, hogy ez milyen helyezéseket ér” – nyilatkozta Gellért Gábor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb