Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: emelkedő élelmiszerárak, 1000 forintos kenyér, hogy bírja a pénztárcád?

Az utóbbi időben drasztikusan megemelkedtek az élelmiszerárak. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy egy kilogramm fehér, szeletelt kenyeret már 800 – 1000 forint között lehet kapni a szupermarketekben, élelmiszerboltokban. E heti Szegedi Pletykák rovatunkban arra voltunk kíváncsiak, mennyire viselik meg ezek az áremelkedések a szegediek pénztárcáját.

DRASZTIKUSAN EMELKEDNEK AZ ÉLELMISZERÁRAK

A fogyasztói árak 2022 márciusában átlagosan 8,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Mint kiderült, utoljára 2007 júniusában volt ilyen magas az infláció, és az elmúlt egy évben az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. Már márciusban átlag 13 százalékkal többet kértek értük, mint egy évvel korábban. Ráadásul kevesebb, mint két hét múlva lejár az élelmiszerár-stop, ami azt jelenti, akár 20-30 százalékkal többet fizethetünk a maximált árú élelmiszerekért.

20 SZÁZALÉKKAL TÖBBE KERÜLNE A CSIRKEMELL, HA MOST ELTÖRÖLNÉK AZ ÁRSTOPOT

“Ha most eltörölnék vagy eltörlik az árstopot, akkor például a csirkemell esetében a mostani szinthez képest 20 százalékkal emelkednének az árak” – mondta az rtl.hu híradójának Hornyák József, a Portfolio.hu elemzője. Kiemelte: a csirkemell árát is tavaly októberi szinten rögzítette a kormány, a bontott csirke viszont 18 százalékkal drágult azóta a KSH adatai szerint. Az étolaj árstopos, de a margarin már 22 és fél százalékkal többe kerül, mint fél éve. “Valószínűleg az olaj drágulna a legjobban, itt nagyon jelentős mértékű emelés lenne” – tette hozzá Hornyák József.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb