KikapcsVideo365

Pintér Tibor Tenya: aki a lóval szoros kapcsolatot ápol, az jobb ember lesz – bemutatkozik a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház új évada

Parádés évaddal várja a látogatókat idén nyáron is a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely június 11-én, Péter Szabó Szilvia jubileumi koncertjével indul útjára. A sokszínű nyári kavalkád, az egész család számára szórakoztató élményt nyújtó változatos színházi és koncert repertoárjával egy a térségben egyedülálló szabadtéri népszínházként fogadja látogatóit. Az idei nyár programjairól szerda délután Duka Félix színházigazgató és Pintér Tibor Tenya, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója számolt be a sajtó képviselőinek.

SZÍNES REPERTOÁRRAL VÁRJÁK A SZÍNHÁZSZERETŐ KÖZÖNSÉGET

Az immáron nyolcadik lovas színházi évadra a Nemzeti Lovas Színház olyan lenyűgöző és látványos produkciókkal készül, mint a Marica grófnő, Mágnás Miska, Szilaj, Rózsa Sándor, a betyár, Rómeó és Júlia, Honfoglalás, István, a mi urunk, Árpád-házi királyROCK, Fehérlófia, valamint az Aladdin. A darabok által a már jól ismert, klasszikus történetek egy egészen új látásmódot, köntöst kapnak, mely segítségével a ma emberét, kicsiket és nagyokat egyaránt meg tudnak szólítani, mondta el Pintér Tibor.

“AKI A LÓVAL SZOROS KAPCSOLATOT ÁPOL, AZ JOBB EMBER LESZ”

Tenya azt is elmondta, a világszínvonalú látványos produkciókkal azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy lépjünk ki a mai kor vívmányai közül, keljünk fel a számítógép elől és üljünk fel a lóra, hiszen a Nemzeti Lovas Színház legfőbb küldetése az, hogy megszerettessék a lovakat, hogy például a gyerekek kimozduljanak a panelvilágból és nyissanak a természet és az állatok felé. “Elindult egy olyan út, ahol a magyar fiatalok meg fognak ismerkedni közelebbről a lovakkal és ez azért jó, mert ahogy Jókai Mór mondta, lóvá tesz az ember, emberré tesz a ló, ebben nagyon nagy igazság van. Tükröt tart nekünk, sőt meggyőződésem, aki a lóval szoros kapcsolatot ápol, az jobb ember lesz” – árulta el Pintér Tibor.

A LOVAS SZÍNHÁZ ÉVRŐL ÉVRE SZÉPÜL ÉS FEJLŐDIK

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, ahogy Duka Félix színházigazgató elmondta, évről évre fejlődik: az első évek után egy 40-50 milliós beruházás történt a technikai fejlesztésekre, ami ugrásszerűen növelte a nézők komfortérzetét. Ezt követően felújításra került a vizesblokktól kezdve a büféig sok minden. Tavaly pedig átadásra került egy új színpad is, valamint minden évben arra törekednek, hogy minél komfortosabbá tegyék a nézőteret.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: lovasszinhaz.morahalom.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb