Szegedi Arcok

Megpróbáltuk megszámolni, mennyi évelő érkezett Mesi Virágoskertjébe

Röviden, sok. Nagyon sok. Sőt, valami eszelősen sok. A “Mars teres lány” becenéven közismert Deák Emese a fejébe vette, hogy a 2022-es tavaszra összehozza Szeged legnagyobb évelő, egynyári és örökzöld választékát, arra, hogy mindez sikerült – e, egzakt mérőszám nem létezik, viszont a vásárlói visszajelzésekből az jött le, hogy sikeres volt a Makkosházi körúti kertészet őrült küldetése.

Ott jártunk,

számoltunk,

és közben még egy videót is lőttünk Nektek.

NEM SZÁZASOK, INKÁBB TIZENHÁROMEZER NÉGYSZÁZKILENCVENKETTESEK

“Most már biztos hogy nem vagytok százasok” – mondta nevetve Mesi Virágoskertjéből távozva egy középkorú hölgy, aki úgy megpakolta a piros Suzuki Swift-je csomagtartóját, mint jobb érzésű szegedi hamburgeres a bucit. A vendég a “makói parasztmuskátli” névre hallgató szépségért jött, a körből végül a fűszernövénytől kezdve a gyümölcsbokron át némi sziklakerti szépségig szinte minden lett. Közben a korábban éveken át a Mars téri piacon pörgő Deák Emese úgy szolgálta ki a vásárlókat, mintha nem lenne holnap, a Makkosházi körúti kertészetben egy szimpla csütörtök délután is telt házas volt.

AZ ÉVELŐ A 2022-ES TAVASZ SLÁGERE

Miközben Andor kollégánk a kamerával rohangált, megpróbáltuk egy kicsit faggatni a vállalkozás megálmodóját a tavaszi koncepcióról. Akkora tumultus volt, hogy kis híján lasszóval kellett elkapnunk Mesit, aki elmondta, a szezon eddigi legnagyobb slágerei a hölgy által is említett “makói parasztmuskátli”, mellette az évelő és egynyári különlegességek is nagyot pörögnek. Az év 365 napján sláger náluk az örökzöld és az általunk elcsípett vásárló által lelkesen pakolt fűszernövény-gyümölcsbokor kínálat. A kertészetben több tucat raklapon pihentek a futónövények, nálunk egyébként ott volt az a pont, ahol majdnem feladtuk a matekozást.

MATEKOZTUNK, NEM KELLETT VOLNA

Apropó, matek: a csapatunk egyik fele tényleg megpróbálta megszámolni, hány tételt talál Mesi Virágoskertjében, túl sokáig nem jutottak vele másfél óra alatt. Az operatőrünk raklap per növény alapon kalkulált, a cikk írója pedig az egy négyzetméterre kitett virágok, évelők, téltűrő növények számát szorozta fel a ténylegesen “belakott” területtel. Nem biztos, hogy jó a kalkulációnk (sőt, nagyjából biztos, hogy egy kicsit tévedtünk is), de a végén 13.492 – nél álltunk meg. Hogy mindez tényleg Szeged legnagyobb kínálata-e, hivatalosan nem tudhatjuk, de egy valami biztos: ilyen színpompás kínálatot mostanában sehol sem láttunk.

Mire egyébként végeztünk, a Suzuki-s hölgy még visszajött valamiért.

Az általunk megszámolt 13.492 gyönyörűséget itt találod:

  • Mesi Virágoskertje
  • Szeged, Makkosházi krt. 11, 6723
  • Parkolás: ingyenes, az is volt, most is az és bizony az is marad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb