BlogKikapcsVideo365

Urbex365: csárda vagy szálloda? Szatymaz határában fekvő titokzatos félkész épület nyomában jártunk

Szeged környékén, ha nyitott szemmel járunk felfedezhetünk titokzatos épületeket, melyek időnként félkész állapotban, csupán sejtetve, hogy milyen céllal épültek, állnak magukra hagyva, kiszolgáltatva a lassú enyészetnek. Ilyen épület például a Szatymaz határában, a régi 5-ös út mellett található hatalmas tégla létesítmény.

Akár autóval, akár a szegedi IC-vel közlekedünk, biztosan szemet szúrt már neked is a nádtetős, teljesen nyitott, ovális ablak – és ajtó helyeivel szinte hívogató téglaépület. Olyan, mintha egy földesúri birtok része lenne, vagy egy úri kastély félbehagyott remeke, ami valószínűleg évtizedek óta várja, hogy valaki befejezze és megteremtse benne azt a pompás melegséggel teli otthonos helyet, amire talán eredetileg szánták.

A SZÁJHAGYOMÁNY SZERINT CSÁRDA, VAGY SZÁLLODA LETT VOLNA AZ OBJEKTUM

Arról, hogy eredetileg milyen céllal épült az ingatlan, csak találgatni tudunk. A szájhagyomány szerint egy útmenti csárda, vagy szálloda lett volna az objektum, ha valaha elkészül, ami reális felvetésnek is tűnhet a létesítmény hosszú, tágas belső tereit szemlélve és az emeleten található kis helyiségekre osztott szobákra gondolva, ám ennek hiteles bizonyítékát nem találtuk. Más történetek szerint az építmény a 90-es években, az olajszőkítés idején épült, s hihetetlen gyorsan elérte mai félkész állapotát, azután valami történhetett, mert az építkezés láthatóan megrekedt és az ingatlan azóta is érintetlenül várja jobb sorsát.

Vedd szemügyre közelebbről a rejtélyes szatymazi építményt videóriportunk segítségével és, ha van ötleted, milyen célból jöhetett létre a beruházás, szálloda, csárda, avagy valami teljesen más, írd meg nekünk az [email protected] email címünkre!

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb