Sport

Ez nem a Szeged-Csanád GA napja volt: 4–0-ra győzött a KTE hazai pályán

A labdarúgó NB II 34. fordulójának záró mérkőzésén a KTE hazai pályán 4–0-ra győzött a Szeged ellen. A Kecskemét így a 2., míg a Szeged-Csanád GA a 4. helyen áll a tabellán – írja a Nemzeti Sport.

A 34. forduló záró mérkőzésének, a KTE–Szeged találkozónak több szempontból is jelentősége volt a feljutásért folyó harc szempontjából. Az egyik, hogy amennyiben a 3. helyen álló Kecskemét nem nyer, biztossá válik a listavezető Vasas feljutása. Viszont ha nyer, akkor visszaelőzi a tabellán 2., feljutó pozícióban lévő Diósgyőrt. Nos, végül az utóbbi forgatókönyv érvényesült a meccsen.

AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN HÁROM GÓLT KAPTUNK

A szegedieknél az eltiltás miatt hiányzó Horváth Krisztofer kiesése érzékeny veszteségnek bizonyult, pedig a helyén játszó, tavasszal először lehetőséget kapó, 19 éves Dobronoky Viktor a meccs elején még helyzetbe tudott kerülni, de Varga Bence nagyot védett. Ezután még Kovács Milán is próbára tette Vargát, de a 22. percben Hadaró Valentin már a hazaiakat juttatta vezetéshez, miután Molnár F. Tamás kapus a fejére ütött egy labdát. A szünet előtt a nyáron Diósgyőrbe szerződő Lukács Dániel 11-esből szerzett, idénybeli 18. góljával növelte az előnyét a Kecskemét, majd a csatár beadásából Tóth Barna fejelte a kapuba a harmadik kecskeméti gólt. Ezután a másik oldalon Csoboth Kevin harcolt ki 11-est, és a szélső, a biztos ítéletvégrehajtónak számító Horváth hiányában el is végezte, de Varga védte a lövését.

EGY PIROS LAP IS LANDOLT SZEGEDEN

A második félidőben a csereként beállt Buna Gábor szinte rögtön a pályára lépése után gólpasszt adott a duplázó Tóth Barnának. A 66. percben a Szegedből Gajdos Zsolt piros lapot is kapott, de az eredmény már nem változott, a Kecskemét 4–0-ra győzött. A KTE kilenc meccse veretlen és jobb gólkülönbségének köszönhetően a DVTK-t megelőzve a 2., feljutó helyen áll a tabellán, miközben a vezető Vasasnak még várnia kell, hogy matematikailag is biztossá váljon a feljutása.

A VILÁGNAK NINCS VÉGE, DE AZ ÁLMAIKNAK IGEN

A Nemzeti Sport szerint a Szeged azóta, hogy Dragan Vukmir vezetőedző Diósgyőrbe szerződött – és két segítője, Bekim Kapic és Andorka Péter vette át a csapat irányítását – egymás után a harmadik vereségét szenvedte el, és tulajdonképpen kiszállt a feljutásért folyó harcból, pedig Vukmir távozásakor csak egy helyre és két pontra volt a 2. DVTK-tól. “Nehéz egy ilyen vereség után bármit is mondani. Úgy gondolom, hogy az első találatig volt három ígéretes lehetőségünk, de a bekapott gólt követően öt perc alatt lenulláztuk magunkat. A világnak nincs vége, de az álmainknak igen” – mondta Andorka Péter.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló

Kecskeméti TE–Szeged-Csanád GA (4–0)
Kecskemét. V.: 
Pintér Csaba (Horváth Róbert, Szécsényi István)
KTE: 
Varga B. – Tóth D. (Buna, 53.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünvald, 65.) – Nagy K. (Paudits, 80.), Vágó, Katona B. (Szuhodovszki, 65.) – Lukács D. (Lukács, 80.), Tóth B. Vezetőedző:  Szabó István
Szeged-Csanád GA:
 Molnár F. – Kővári, Ódor, Temesvári, Pejovics – Simon Á. (Haruna, 80.), Kovács M. – Dobronoky, Farkas A. (Geremán, a szünetben), Csoboth (Dobos, 69.) – Gajdos. Megbízott edző: Bekim Kapic, Andorka Péter
Gól: Hadaró (22.), Lukács (28. – 11-esből),Tóth B. (33., 54.)
Kiállítva: Gajdos (66.)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb