Mindenmás

Napi pakk: Esős, tavaszias idővel indul a hét Szegeden, boldog születésnapot, Al Pacino!

A kellemes tavaszi hőmérsékletek ellenére nagy esélyünk van pacallá ázni április utolsó hétfőjén Szegeden, épp ezért az esernyő semmiképp se maradjon otthon. Gyermekkorunk kultfilmjeit idézhetjük fel az IH-ban, vagy Al Pacino egyik alakítását mondjuk egy esti házimozizás keretében. Gondoltátok volna, hogy már 82 esztendős a zseniális színész? Mától egy darabig zárva a szentmihálytelki vasúti átjáró, így ha arra jártok, ezt tartsátok észben, erről is olvashatsz (újra) a mai Napi Pakk-ban!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

minden kedves Márknak, Ervinnek, Márkusnak és Ányosnak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Április 25. Szent Márk evangelista ünnepe: Albánia és Korfu, Velence városa, valamint az írók, titkárok, jegyzők és az építőmunkások védőszentje.
  • 423 éve ezen a napon született Oliver Cromwell angol államférfi és hadvezér.
  • Éppen ma 105 éve született Ella Fitzgerald amerikai dzsessz énekesnő.
  • 82 esztendős Al Pacino amerikai színész, producer, rendező, Dél-Bronx-ban született. Eredeti nevén: Alfredo James Pacino Oscar-díjas. Ismertebb filmjei: Ismerős játékok; A bennfentes; Fedőneve: Donnie Brasco; Az ördög ügyvédje; Richárd nyomában – színész, producer; Egy asszony illata; Glengarry Glen Ross; Dick Tracy; A sebhelyesarcú; Madárijesztő; A Keresztapa.
  • 1954-ben ezen a napon a New York-i Bell Laboratories bemutatta az első modern napelem prototípusát.
    Daryl Chapin elektromérnök, Gerald Pearson fizikus és Calvin Fuller kémikus mutatták be találmányukat. Ez volt ez első napelem, amivel használható mennyiségű energiát lehetett előállítani. A napelemhez szilikont használtak, ami később a számítógépek chipjének fontos alapanyaga lett.
  • 53 gyertyát fújhat el a tortáján Renée Zellweger Oscar-díjas amerikai színésznő (Bridget Jones naplója, Chicago, A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér, Pokolba a szerelemmel, Hideghegy)

És ha már szóba került a Chicago:

Április 25-én, hétfő este 18 órától újra felidézhetjük múltunk, gyermekkorunk kultikus filmjeit a Mentor(h)áló szervezésében, az IH Rendezvényközpontban

Ma reggel 8 órától május 11-én 16 óráig lezárják Szentmihálytelken a Gárdonyi Géza utcai vasúti átjárót

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb