Közélet

Még messze van, de Márki-Zay újra elindulna polgármesternek 2024-ben

Valószínűleg újraindul majd a polgármesterségért, de ez még messze van – válaszolta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter. A szomszéd város első embere Lázár Jánosnak szurkált oda, de reagált Kunhalmi Ágnes és Ujhelyi István felvetéseire is.

“Elmegy a Lázár János által ajánlott munkamegbeszélésre?” – ezzel a kérdéssel kereste meg a lap Márki-Zay Pétert, miután múlt héten a fideszes politikus tárgyalásra invitálta őt, ezzel négy év után először találkozhat a két politikus. Lázár így vezette fel a meghívást: „Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert.” Márki-Zay az interjúban visszaszúrt, mint mondta, tart tőle, hogy Lázár csak kommunikációs célokra kívánja használni a találkozót, de elmegy, hátha kisül belőle valami jó. Ezzel akarhatja szerinte a fideszes politikus azt sugallni, hogy kész a megbékélésre, a kommunikációra.

Az interjúban több, az utóbbi napokban napvilágot látott témát is feldobtak a hódmezővásárhelyi polgármesternek, az ezekre adott válaszaiból szemlézünk most.

BAYER-SHOW ÉS AZ AMERIKAI TÍPUSÚ GYŰLÖLETKAMPÁNY

Lázár János a fenti meghívás mellett azért kritizált is bőven, legutóbb a Bayer-showban fejtette ki, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester „egy amerikai típusú, liberális gyűlöletkampányt honosított meg”. Márki-Zay tagadta a dolgot, szerinte nincs szó ilyesmiről, nem valósított meg hasonlót.

KUNHALMI ÉS AZ AMERIKAI TANÁCSADÓK

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszélt arról nemrég, hogy szerinte az amerikai tanácsadók is okolhatók a vereségért, mint mondta, „nem volt szerencsés az, amit az amerikai tanácsadók tettek, hogy állandóan Putyin ellen hergelték a magyar társadalmat.” A szocialista politikus itt vélhetően nem arra gondolt, hogy az orosz elnököt dicsérni vagy kímélni kellett volna, hanem hogy nem rezonáltak a választók a putyinozásra, nem lehetett ezzel megnyerni őket. Márki-Zay megjegyezte, ebben Kunhalminak feltehetőleg igaza van, de ezt elmondása szerint éppen nem az amerikai tanácsadók javasolták. Logikusnak tűnt még a kampány alatt, hogy Orbán gyenge pontjaként Putyinra hivatkozzanak, ezért is jelent meg szerinte hangsúlyosan a kampányban, hiszen a háború előtt a magyar miniszterelnök jóval szorosabb viszonyt ápolt az orosz elnökkel.

ÚJHELYI ÉS A HERVADÓ MSZP

Rákérdeztek Ujhelyi István hétvégi szavaira is, az MSZP-s politikus ugyan elsősorban a saját pártjáról beszélt, de a teljes ellenzék számára tanulságos lehet, amit arról mondott, hogy új alapokról kell indítaniuk, nem apró javításokra van szükség, és „ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű”. Márki-Zay elmondta, Ujhelyinek igazat tud adni, nagyra becsüli őt, az MSZP egyik legjobb politikusának tartja, szerinte őt a fideszesek is abszolút ellenfélnek tekintik.

ÚJRAINDUL A POLGÁRMESTERSÉGÉRT

A lap kérdésére a politikus elmondta azt is, valószínűleg újraindul majd a polgármesterségért, de ez még messze van, a kérdés később lesz aktuális.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb